Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

neg. reaktioner

Skrivet av nissen
Angående de barn som reagerar på vaccinet. Läste nyss en artikel som just handlade om barn som reagerar på vaccinet. Det kändes skönt att sjukvården någonstans tog/tar oroliga föräldrar på allvar.

Tyvärr för oss som inte bor i huvudstade. Eftersom man endast kunde komma dit om man bodde i Stockholm.

Men intressant att hitta detta då vi ofta diskuterar just biverkningarna här på forumet och att en del inte tycker att det är speciellt allvarligt och inte tar det på allvar.

http://www.janusinfo.org/imcms/servlet/GetDoc?meta_id=6790
Svar på tråden: neg. reaktioner

Fast den möjligheten ...

Skrivet av  SO
... dvs att diskutera ev biverkningar med specialistläkare, finns i hela landet. Inte lika välorganiserat, men möjligheten finns.

Nissen, du påstod för ett tag sedan att barn dött av vaccinationer. Jag väntar fortfarande på svar på hur många det handlar om och hur vanligt det skulle vara.
 

det står ingestanns

Skrivet av  mysan med Flisan
vilka sorters reaktioner barnen fick och om de verkligen kom från vaccinet. Min dotter fick nyss sin ettårs spruta och fick feber, biverkning skulle man kunna tro men damen hade en förkylning. Ofta skriker många om biverkningar av vaccinet fastän det kan vara helt andra orsaker till varför t.ex. en förkylning eller infektion som håller på att bryta ut.
 

Vi har varit där

Skrivet av  Elinen
De underströk där vikten av att rapportera förändringar i barnets hälsa vid vaccination även om det skulle vara en förkylning som låg latent. De rapporterar vidare (som det står i artikeln) om de som kommer dit pga misstänkta biverkningar. Vi fick komma dit då dottern fick en ovanlig reaktion (frånfallsattack/lelöshet) i samband med första sprutan.

Vi är t o m patientfallsbeskrivning i information till bvc-mottagningar eftersom vi inte blev så nojjiga trots en ovanlig biverkning och därför inte tog upp det med sköterskan förräns vid andra vaccinationen, detta resulterade i att sköterskan skickade oss till denna mottagning för att ta andra sprutan. Där höll de uppsikt hela dagen och följde upp veckorna efter. Sen fick vi föräldrar bestämma om vi skulle ta tredje sprutan där eller på bvc.

Det var ett annat barn där samtidigt som oss och de föräldrarna var jätteoroliga och deras barn hade fått en ovanlig reaktion också, de trodde t o m att han dött. Så det är så olika hur man som förälder reagerar därför är det bra med denna mottagning där man får saklig information och möjligheten att dela vaccinationen (dvs utesluta delar av den) om man vill. De tar mao hand om de misstänkta biverkningsfallen vilket jag tycker är toppen!

Slutligen så är det pga att kunna skilja på eventuella biverkningar och "vanliga" infektioner/virus som det är av största vikt att inte vaccinera om barnet är sjukt.