Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nissen undrar hur vi resonerat

Skrivet av Linda S
De äldsta barnen fick alla vaccin fram tills de var 18 månader. Jag hade ingen tanke på att det ens skulle kunna finnas nått farligt.
Men när det var dags för MPR hade jag hört talas om "skräckexempel" och kände mig inte redo att ta beslutet då eftersom jag inte tyckte att jag funnit saklig information. Jag bad läkaren om information, men fick kalla handen. Ville jag inte så ville jag inte. Efter övertygande skickade hon mig en internetutskrift skriven av en mamma utan några vettiga källhänvisningar. Mycket oproffsigt.

Så jag sökte och letade. Vad jag ville ha svar på var vilka PERMANENTA skador som kan uppstå efter mässling, påssjuka och röda hund och hur stor risken för dessa var.
Det tog ett tag innan jag tillslut fick tag på en människa på smittskyddsinstitutet som var villig att informera mig. Jag är mycket tacksam över informationen och vi satte oss ner och tog ett beslut:
Mässligen ville vi absolut vacciner mot, men de vå andra var onödiga så länge barnen var små. Då kom nästa problem - det finns inget vaccin mot mässlingen att få tag i. Två underbara läkare försökte, helt oberoende av varandra, få tag i det, men tyvärr.
Nu ställdes vi alltså inför faktum, skulle vi vaccinera mot mässlingen fick det bli i kombination av de andra två. Efter mycket om och men blev de vaccinerade - men då hade de hunnit bli nästan 4 år.

Nu har vi en lillasyster som snart ska på 18 månaderskontroll och vi är där igen. Vi har diskuterat saken och beslutat att vänta, men inte så länge som förra gången. Hon kommer att vaccineras mot MPR när hon är 2-3 år. Övriga vacciner har hon fått i tid - efter att ha värderat för och nackdelar tyckte vi att fördelarna övervägde. Hon kommer däremot att vaccineras mot TBC nu, precis som de äldre blivit. Jag har inte lyckats hitta något negativt med det vaccinet alls.

Nu inser jag att jag utsätter mig för påhopp (som jag sett är ganska vanligt här inne), men det kanske finns andra som vill höra.


Svar på tråden: Nissen undrar hur vi resonerat

lustigt

Skrivet av  flippran
att en annan åsikt än din egen personliga ska kallas för påhopp.

jag kan lova dig att 99,99& av värdens befolkning har en annan åsikt än du i ett flertal frågor.

då undrar jag går du ständigt runt och känner dig påhoppad av dom eller?

vill du bara ha medhåll så får du väl be redax att starta ett gulle-gull puss&kramis snack

tänk vad mysigt det skulle vara
 

tack för

Skrivet av  nissen
du delar med dig av dina tankar och ert tillvägagångssätt. Förstår precis. Vi kommer göra detsamma, vänta alltså.

Ett konstigt och kränkande dilemma att ställas inför, att man inte kan vaccinera mot endast mässlingen. Hur tänker folk egentligen. Jag tror att de som är för vaccinet förlorar trovärdighet när man inte kan välja. Det är väl ändå bättre att vaccinera mot 1 av 3 än inget. För det är nog just det som blir konsekvensen, att vissa avstår helt. Synd.

Bry dig inte om vad flippran skriver, enbart brist på innehåll, och enbart påhopp. Det är väl åndå skillnad på debatt och påhopp. Uppfattar inte att du inte vill ha debatt, utan vill bara att dessa barnsliga påhopp på person inte behöver komma in i alla diskussioner. Men det visar ju bara, med flipprans inlägg, just det du befarar = den låga nivå som råder.

Jag tackar i allefall, för sakligt inlägg, och inte skuldläggande på andra.
"starta ett gulle-gull puss&kramis snack"

 

Orsaken till att det inte fanns

Skrivet av  Linda S
ett mässlingvaccin att få tag i var trakgiskt nog mycket enkelt - det finns ingen marknad för det. Det är inte lönsamt för företagen...
 

varför

Skrivet av  nissen
blir man inte förvånad?????????????
 

det finns visst

Skrivet av  mandelblomman
men inte i Sverige.
Man kan få specialistläkare att ta hem det på dispans.
Att det inte finns på marknanden hos oss beror mycket rikigt på att det är en för liten efterfrågan, o varför skulle någon företag ta hem en produkt som det inte finns några (eller i det här fallet)köpare?
 

Tycker att du resonerar vettigt

Skrivet av  Ewa S
utan massa skrämselpropaganda eller underliga religiösa länkar. Du har en åsikt och vill bara skjuta upp vaccinet ett tag. Framför man den så blir man respekterad. Men länkar i mängd och skrämselhistorier är enbart av ondo. Skulle du däremot skrivit att ALDRIG tänkte vaccinera eller vänta tills de var tolv så hade det nog blivit ramaskri. Härinne skriver ju även föräldrar som varit beroende av att andra vaccinerat under skeden av sitt liv. Trots allt så är inte de sjukdomarna i MPR att leka med. De kan ställa till en hel del elände även idagsläget.
 

skönt

Skrivet av  sisa
att någon annan tänker precis som jag själv. Vår minsta ska få sitt MRP vaccin nästa vecka och jag tänker tacka nej till det (eller rättare sagt skjuta upp..) Jag har gjort lika med min 4-åring p.g.a att hon var så infektionskänslig och ofta sjuk som liten. Mina två äldsta, -96 och -98 har fått alla vacciner men då visste jag inte att jag hade ett val. Alla har
dock fått de övriga vacciner. Det vore bra om man kunde få enbart mässlingsvaccinet (i en perfekt värld..) Iövrigt har jag inte följt "påhoppen "eller annat här på sidan. Ville bara hur andra resonerar i denna fråga som nu är aktuell för oss.