Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Blåsljud

Skrivet av Eva
Har en dotter på snart 3 år som de hört blåsljud på.
Ingen har sagt något om det tidigare utan det upptäcktes nyligen i samband med ren rutin inför en helt annan undersökning. Vi har fått remiss på EKG, men i övrigt har vi inte fått veta någonting.

Ni andra som har barn med blåsljud när har de upptäckt detta? Vad har sedan hänt?
Är det något speciellt ni måste tänka på i vardagen?

Tacksam för svar.
Svar på tråden: Blåsljud

Blåsljud

Skrivet av  Helena
Man upptäckte blåsljud på min dotter på BB. Fick då komma till barnkardiologen och där konstaterades ett hjärtfel. Hon har nu opererats. Nu behöver det inte vara så med din dotter.
 

Linus har blåsljud

Skrivet av  Malin & Linus 031201
och hans hjärtfel upptäcktes när han var 2 veckor gammal. Han hade även en förträgning på aortan som han är opererad för redan.
Nu väntar vi på operation för blåsljudet. Anledningen till att LInus behöver opereras är att hålet mellan kamrarna är så stort att det inte kan läka ihop själv.
Vet att det är vanligt med blåsljud och många utav dom växer ihop av sig själva.

Men vänta nu tills ni varit hos läkaren och se vad dom säger.
Våran Linus mår jätte bra och det är bara ibland man märker av att han ett hjärtfel.
Svettas mycket när han dricker sin välling. Äter inte så mycket men desto mer gånger per dag.

Skriv gärna och berätta hur det går för er.
Kram
 

Blåsljud...

Skrivet av  Nahna m. Eddie 03 + bf 1/2
KAN betyda hjärtfel, fast det är ganska vanligt att man hör ett blåsljud utan att det finns något fel, t.ex. vid en infektion i kroppen.
Vår son fick bedömningen "icke säkert blåsljud", på BB, men tack vare att han skulle opereras ett dygn gammal för en annan sak så gjorde man ett UL då, och upptäckte ett hjärtfel som heter Fallots. Han opererades när han var 8 månader, och är som vem som helst nu. (Och var väl innan med :)

Vi har inga restriktioner i vardagen, innan op skulle vi ha koll på om han blev blå eller väldigt trött, fast det blev han aldrig.
 

hjärtopad

Skrivet av  w
hejsan!
min dotter opererade blåsljud på hjärtat för 7 år sedan ,blåsljuden upptäcktes efter förlossningen det ena växte bort men det ena var vi tvungen att operera det gjordes i lund och när vi kom dit så hade hjärtat växt ganska mycket. Det märktes hon var lixom aldrig i farten utan hon var ganska lugn när hon var liten operarionen gick jätte bra och vi var hemma i gen efter 4 dagar
 

Artiklar från Familjeliv