Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nu är jag förbannad! (långt)

Skrivet av Arg
Hej tjejer, och eventuella män. Är det bra när ens barns hjärtläkare inte kommer ihåg diskussioner man haft eller saker vi kommit överens om när vi träffats? Är det bra när läkaren hänvisar till läkarkonferenser gällande mitt barn som aldrig ägt rum, i alla fall inte angående mitt barn. Under det senaste året har vi gjort UL med tre månaders mellanrum. I somras fick vi beskedet att vi ev. skulle göra nästa UL på Östra för besluttagande om ev medicinering. Tror ni vi fick någon kallelse eller besked om vilket det skulle bli? Nej, förra veckan ringde jag själv till Östra för att höra om någon kontakt med dem över huvud taget hade tagits. Jovisst, vi stod på väntelista sent i dec men hon bokade oss en tidigare tid eftersom vi väntat så länge (vi pratade om detta redan i våras första gången). Jag passade på att ställa lite frågor ang vårt barns vistelse där, bl a vem som under den tiden var vårt barns läkare (ansvarige), eftersom vår nuvarande läkare hävdar att det är en annan än den vi hade för oss. Och visst hade vi rätt, vår nuvarande läkare håller på och korrensponderar med en hjärtspecialist som aldrig sett vårt barn. Det stod tom i papprena att vi har träffat denne läkare på vår ort.

Jaha, vad är det mer som inte stämmer?
Tur att UL inte visar fel i alla fall. Det är så många saker, både stora och små som vår läkare har sagt som gör att jag nu undrar om han har koll på läget. Vissa saker har han sagt bara i förbi farten och sedan snabbt gått vidare till nästa sak. För det mesta har vi protesterat och sagt att det inte stämmer men han har ibland propsat på att så var det. Ibland har han rynkat pannan och sagt jasså?, för att sedan ta upp nästa grej.
Man litar ju blint på att läkaren vet vad han pratar om och vad han gör, därför har väl vissa saker slunkit förbi i tron att han sa lite fel. Jag menar, det är ju inte lång tid man kan sitta prata och jag vet ju att vi inte uppfattade allt när vi låg inne på Östra (allt går liksom inte in).
Men som sagt, nu har det blivit lite mycket saker som inte stämmer och det känns väldigt otryggt.

Det har helt plötsligt gått upp för mig att jag inte helt kan lita på att sjukvården har koll på läget. Jag är arg på mig själv som varit naiv och inte orkat se att saker inte stämmer. Jag har hela tiden tagit för givet att dom har koll på oss och gör det som är bäst för vårt barn. Det har ju ändå med hjärtat att göra och det vill väl ingen äventyra?

Det som känns bra just nu är att det äntligen har gått upp ett ljus för korkade mig, och det är positivt.

Någon som vet ifall man kan få gå tillbaka till Östra i fortsättningen också, även om man inte tillhör det landstinget (vi bor ju så nära)? I vårt landsting finns bara en hjärtspecialist så det går inte byta heller.

Håller mig anonym idag eftersom jag inte vill peka ut någon. Tack för att ni orkat läsa, det bara bubblade ur mig.
Svar på tråden: Nu är jag förbannad! (långt)

Förstår att du är arg!!

Skrivet av  Malin & Linus 031201
Det hade jag med varit.

Våran Linus är ju opererad i Göteborg och kommer göra sin nästa operation där med.
Men då vi tillhör Hallands län vill de inte betala för våra återbesök utan vi får träffa en läkare från Halmstad.
Tack olov kommer han till våran stad så vi behöver inte åka till Halmstad.
Tyckte också länge att vi skulle få åka till Gbg på våra återbesök men ack så blev det inte.
Nu har det tack olov fungerat med våran nuvarande läkare.

Men kan du inte ta kontakt med någon kontaktsköterska som kan hjälpa dig att ev byta till Göteborg.
Skickar lite extra kramar till dig idag.
 

Tyvärr

Skrivet av  Annelie m Ella 12/5
Tyvärr är det nog så att man måste ta ett ganska stort ansvar själv inom sjukvården. Vår läkare i Örebro talar alltid om när kallelserna ska komma och om de inte gör det så måste vi ringa. Han verkar själv inte riktigt lita på att systemet funkar, och uppenbarligen gör det inte det heller.

Som tur är har vi klarat oss från missöden hittills, men vill helst inte tänka på vad arg jag skulle bli om vi blev bortglömda.
 

Känner igen!

Skrivet av  Julia & Annie
Hej!
Jag känner mer än väl igen allt som du berättar. Fast jag har haft en väldig tur,vi tillhör Västra Götalands regionen + att Annies fel var av den typen att de ville ha koll på henne direkt på Östra. Detta var inget de sa något om förren jag bad att få tillhöra Östra.Men sedan har det inte varit några problem. Fast det så klart ibland har vi ju fått ta oss till Näl ändå, när det har varit för fullt på Östra. Och det har varit med stor vånda (och många tårar) jag tagit Annie dit. Hoppas att du kan få någon form av hjälp på Östra, prata med kurator där,hon kan säkert hjälpa dig.

Kramar
Julia och Annie
 

Artiklar från Familjeliv