Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Somna själv?

Skrivet av D&M:S mamma
Hör 3½ åringar hit?
Testar och fråga här iallafall.
Sonen som är 3½ har sedan han var bebis haft svårt att somna. Periodvis har det varit ganska jobbigt, men nu funkar det ok bara vi ligger brevid, helst i vår säng. Det ska läsas saga osv men det är ju helt ok. Dottern på 1½ somnar, oftast, själv efter att hon fått välling i famnen och så lägger vi henne.
Dom delar rum.
Ikväll försökte vi innerligt att få sonen att somna själv i sin säng. På eftermiddagn började vi prata om det. Han var helt inne på det bara pappa spelade Nemo en stund med honom. När det väl var dax började det ta emot, jag la mig brevid läste lite saga, vi försökte lägga lillasyster som naturligtvis kände att nåt var på G och inte ville sova.
Efter mycket mas slutade det som vanligt, maken och sonen somnade samtidigt i vår säng....
Största anledningen till att vi vill ändra på det här är ju att det ska bli lite lugnare kvällar, mys och saga tillsammans och sen kan båda lägga sig samtidigt. Då vi båda föräldrar jobbar en hel del kvällar skulle det ju bli chans till lite mer egentid nån timme innan man själv ska isäng. Nu går mkt tid åt att natta barn, och det blir oroligt om lillassyster inte vill somna själv.
Nån som har nåt tips? Mutor funkar uppenbarligen inte, han vill inte lyssna på saga på cd.

Kram Anna
Svar på tråden: Somna själv?

Kanske detta hjälper?

Skrivet av  Kattis, 26
Jag vet inte om det är "rätt" sätt, men tipset blir att inte ge upp!
Nu vet inte jag om du gillar Dr Phil, men ibland har han sina ljusa stunder även om det dock är ganska "amerikaniserat", det han säger.
Dock skulle han nog säga att er son i slutändan får som han vill, vilket skulle göra att han fortsätter.

Jag tror att det kan vara ett tips att testa att inte låta honom sova i er säng, trots att han protesterar.Om han blir väldigt ledsen så kan man kanske testa lite i taget,t ex som ni gjorde att börja prata om det, men att ni sätter en viss dag då det ska börja så han är förberedd och att ni pratar om det ganska ofta innan det är dags.
Kanske också försöka göra det så mysigt det bara går, kanske byta sängkläder tillsammans (barn gillar ju att hjälpa till) eller något sådant, så att han är med i hela processen så att säga.

Sedan vill jag starkt påpeka att jag _absolut inte_ tycker att ni gör fel på något sätt eller att ni är okonsekventa i ert handlande.Jag förstår mer än väl hur trött man är på kvällen som småbarnsförälder och vill att allt ska gå smidigt! ;-)

Lycka till!!!

Kram