Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

jobba under föräldraledigheten? Tips, råd?

Skrivet av Karolina
Jag kommer snart att bli mamma för andra gången och min arbetsgivare har frågat om jag vill fortsätta att jobba en del (per timme el.likn) under föräldraledigheten. Det vill jag gärna, men det måste gå att kombinera med en 1,5-åring och ett spädbarn/baby.

Har du några konstruktiva tips eller egna erfarenheter att dela med dig? Kan du rekommendera någon litteratur eller websites? Någon "jobba-med-småbarn" förening, kanske?

Jag jobbar som informationsansvarig på ett IT-bolag (bara för din information om du vill relatera till vad du har att dela med dig).

Tackar!
Svar
Jag jobbar som...
...konsult på ett internetföretag, fick mitt andra barn i januari och började jobba igen i mars. För mig har det bara varit positivt.

Jag började med att jobba en dag i veckan, ibland någon timme ytterligare hemifrån. Jag har ju den möjligheten att jag kan jobba en hel del hemifrån om jag vill, det vet jag inte om du kan eller om du behövs på plats? Jag amamde inte heller då, så det var inget hinder.
Min äldsta dotter är 8 år så jag har inte den erfarenheten att jobba och ha två småbarn hemma, men att jobba med en liten bebis under året har då inte varit något probelm för mig.

Hans pappa har varit hemma de dagar jag jobbat, han jobbar mycket kvällar och helger så vi har kunnat pussla bra utan att han behövt ta ut några fp-dagar. Nu ska han dock börja ett annat jobb, så då kommer min mamma att rycka in som barnvakt.

Nu jobbar jag alltifrån 1-3 dagar i veckan, beroende på hur mycket jag behövs och hur mycket jag vill.
Jag trodde ju så här, innan barnet föddes, att jag skulle vilja gå tillbaka på heltid (eller 75%) redan efter sommaren, men det vill jag absolut inte! Jag har alltid stormtrivts på jobbet och aldrig velat vara ledig, men nu... tre dar i veckan är absolut max och det skulle jag aldrig göra varje vecka heller! Jag har blivit så hemmakär, verkligen..... :)

Ett råd: bind inte upp dig och LOVA att du kommer att jobba, utan känn verkligen efter så att du gör det du vill. Spädbarnstiden går ju så fort, den får man aldrig tillbaka. När barnet väl är fött så kanske du bara vill sitta hemma och gulla och inte alls vill ut och jobba.... :) Jag känner att jag vill jobba så här för lååång tid framöver, absolut inte mer än halvtid i alla fall....


Skrivet av  Lotta & Lucas 010110
Massa frågor! (långt...)
Vad kul att höra att du tycker det har varit positivt att jobba under spädbarnstiden. Annars har jag mest mött skeptisim när jag sagt att jag vill jobba under föräldraledigheten.

Jag kommer träffa min chef imorgon för att diskutera förutsättningarna för att jag skall jobba: vilka önskemål har arbetsgivaren? vilka önskemål har jag? hur kan jag kombinera jobb och föräldraskap? Eftersom det är min arbetsgivare som har bett mig att fortsätta jobba, så har jag ett ganska bra förhandlingsläge.

Jag har några specifika frågor som jag vore jätteglad om du kunde svara på:
1) Betalar din arbetsgivare internetkostnader (abonnemang & uppkopplingskostnader)när du jobbar hemifrån?
2) Vilken typ av lön får du från din arbetsgivare? Räknat i % av din månadslön, eller betalt per timme? 3) Blir du kompenserad extra (t.ex. får högre lön) för att du ställer upp och jobbar under din föräldraledighet?
4) Betalar din arbetsgivare omsorgsavgifter för din lilla pojke under de dagar du jobbar (eller din mamma kanske kommer ställa upp gratis?)?
5) Hur skiljer du mellan arbete och jobb när du är hemma (alltså: hur gör du för att känna att "nu jobbar jag" respektive "nu är jag bara ledig" utan att känna stress över jobbet som ligger i rummet bredvid?)?
6) Hur håller du den sociala kontakten med arbetskamraterna? Åker du in och jobbar någon dag i veckan - eller, som internetkonsult kanske du mest sitter hos kund utan att träffa "vanliga kollegor" i vanliga fall heller?
7) Hur håller du dig uppdaterad med vad som händer på jobbet?
8) Har du någon gång tagit med dig din lilla pojke till kontoret och jobbat där? Hur har det fungerat? Vad har kollegor tyckt? Hur har du kombinerat din professionella roll med mammarollen?
9)Har du upplevt problem med att inte vara "visible" på jobbet när du jobbar hemifrån, så att kollegor inte ser och därför inte uppskattar det du gör?

Jag har säkert tusen fler frågor, men kommer inte på någon just nu.

Jag kommer antagligen skaffa barnvakt till min äldsta tjej, men Lill-skiten kommer vara med mig (det hade fungerat med äldsta tjejen - hon har alltid varit en enkel och glad tjej - och med lite tur kan nästa krabat vara av samma kaliber).

Jag kommer sannolikt att jobba mest hemifrån, vilket underlättar med tanke på barnet. Däremot mär jag rädd att förlora kontakten med jobbet om jag inte är på kontoret. Just nu trivs jag jättebra på jobbet, men mycket av det beror nog på att jag är mitt i smeten, och sitter jag ensam hemma tre mil därifrån så kanske engagemanget börjar svalna?

Det var jättekul att svarade på mitt mail. Jag skulle bli jätteglad om du ville kommentera mina frågor också.

Tack så mycket!
Skrivet av  Karolina
Tar mig friheten att...
...besvara dina frågor eftersom även jag arbetar hemifrån under min föräldraledighet inom samma bransch. Visserligen som ekonomiansvarig och inte konsult men jag tror ändå att du kanske kan ha nytta av mina svar. Jag jobbade även hemifrån för fyra år sedan när jag fick mitt första barn.

1) Betalar din arbetsgivare internetkostnader (abonnemang & uppkopplingskostnader)när du jobbar hemifrån? Jag ringer ett 020-nummer för att nå rätt server vilket medför att arbetsgivaren inte står för dessa kostnader. Utöver detta har jag fri mobiltelefon så de kan nå mig och jag kan ringa ut trots att jag sitter uppkopplad.

2) Vilken typ av lön får du från din arbetsgivare? Räknat i % av din månadslön, eller betalt per timme? De gör avdrag för mina föräldraledighetstimmar, resten blir ju kvar som lön.

3) Blir du kompenserad extra (t.ex. får högre lön) för att du ställer upp och jobbar under din föräldraledighet? Nej, inte direkt. Däremot har jag upplevt att jag "räknas med" på ett annat sätt än de som valt att ta ut föräldraledigheten på ett mer traditionellt sätt. Det är ju redan så att föräldraledighet inte ska belasta en då den årliga lönerevisionen görs. Men det är nog en utopi att tro att den ska gynna en.

4) Betalar din arbetsgivare omsorgsavgifter för din lilla pojke under de dagar du jobbar (eller din mamma kanske kommer ställa upp gratis?)? Nej. Om du får igenom det blir du den första som jag hört talas om.

5) Hur skiljer du mellan arbete och jobb när du är hemma (alltså: hur gör du för att känna att "nu jobbar jag" respektive "nu är jag bara ledig" utan att känna stress över jobbet som ligger i rummet bredvid?)? Det var faktiskt ett problem innan jag fick in rutin på den saken. Enligt mig finns det två sätt att hantera situationen. Det ena är att klart bestämma att jag ska arbeta exempelvis 2 timmar per dag eller tolv timmar i veckan och i princip aldrig överskrida det. Det andra är att bestämma att idag gör jag den och den arbetsuppgiften och därefter är jag klar. Ett annat tips är att se till att arbetet aldrig ligger synligt utan antingen i ett rum som man inte passerar annat än när man arbetar eller att man alltid noggrannt plockar undan efter avslutat arbete.

6) Hur håller du den sociala kontakten med arbetskamraterna? Åker du in och jobbar någon dag i veckan - eller, som internetkonsult kanske du mest sitter hos kund utan att träffa "vanliga kollegor" i vanliga fall heller? Jag har struntat i de sociala kontakterna under dessa perioder i mitt liv. De har helt enkelt blivit bortprioriterade. Visst saknade jag det delvis men det fick/får jag ju tillbaka igen.

7) Hur håller du dig uppdaterad med vad som händer på jobbet? Vi har en bra internhemsida samt använder oss flitigt av mail. Personalmötena protokollförs på ett tillgängligt sätt.

8) Har du någon gång tagit med dig din lilla pojke till kontoret och jobbat där? Hur har det fungerat? Vad har kollegor tyckt? Hur har du kombinerat din professionella roll med mammarollen? Har hänt ett par gånger. Men det funkar inte för mig, på jobbet vill jag kunna fokusera mig på det jag ska göra och inte på något annat. Däremot kan barnen följa med mig om jag ska hämta/lämna något och bara ta en kopp kaffe med arbetskamraterna.

9)Har du upplevt problem med att inte vara "visible" på jobbet när du jobbar hemifrån, så att kollegor inte ser och därför inte uppskattar det du gör? Eftersom jag arbetar mest ensam även på arbetet så är jag inte så "visible" även på plats så det var ingen större skillnad. De personer som jag arbetar närmast med såg ju vad jag åstadkom eftersom de var direkt berörda av mitt arbete.


Skrivet av  MargaretA
Tack
Tack, MargaretA för ditt inlägg. Det är jättebra att höra hur andra har ordnat det för sig.

Jag hade ett inledande samtal med min arbetsgivare idag, och de verkade faktiskt tillmötesgående både vad gäller kompensation för barnomsorg och för att jag ställer en del av min föräldraledighet till förfogande. Min arbetsgivare har som sagt kommit till mig och bett mig stanna kvar, medan jag aldrig har haft andra planer än att vara föräldraledig på heltid i vart fall ett år, så jag kan kosta på mig att ställa krav. Men jag skall inte dra för höga växlar av det. Företaget är under omorganisering och situationen kan se helt annorlunda ut om bara några veckor.

Som sagt, tack för ditt svar. Det är väldigt värdefullt.
Skrivet av  Karolina
Lotta svarar...
1) Betalar din arbetsgivare internetkostnader (abonnemang & uppkopplingskostnader)när du jobbar hemifrån?
Nej. Jag har visserligen aldrig tagit upp det med honom heller. Jag arbetar inte regelbundet hemifrån heller, utan bara nån gång då och då.

2) Vilken typ av lön får du från din arbetsgivare? Räknat i % av din månadslön, eller betalt per timme?
Jag får månadslönen minus de dagar jag varit föräldraledig.

3) Blir du kompenserad extra (t.ex. får högre lön) för att du ställer upp och jobbar under din föräldraledighet?
Nix, men det tycker jag egentligen att jag borde bli... har inte alls tagit upp det med cheferna.

4) Betalar din arbetsgivare omsorgsavgifter för din lilla pojke under de dagar du jobbar
(eller din mamma kanske kommer ställa upp gratis?)?
Nej det gör han inte, men det vore inte så dumt! Tror dock inte att det är möjligt...

5) Hur skiljer du mellan arbete och jobb när du är hemma (alltså: hur gör du för att känna att "nu jobbar jag" respektive "nu är jag bara ledig" utan att känna stress över jobbet som ligger i rummet bredvid?)?
Jag är rätt bra på att inte känna stress över annat arbete. Jag jobbar ju endast enstaka timmar hemifrån nu, och jag brukar inte bli distraherad av tex ett stökigt hem. Lättast är det ju såklart om man är ensam hemmma, annars blir det lätt att familjen kommer och "stör" och frågar onödiga saker som var osthyveln är... :)

6) Hur håller du den sociala kontakten med arbetskamraterna? Åker du in och jobbar någon dag i veckan - eller, som internetkonsult kanske du mest sitter hos kund utan att träffa "vanliga kollegor" i vanliga fall heller?
Jag åker in till jobbet och fikar minst en gång i veckan, om jag inte jobbar inne på kontoret den veckan. De senaste månaderna har jag jobbat som utbildare och därför åkt runt en del, och inte haft den "normala" samvaron med kollegorna. Men jag ser till att titta in en gång i veckan ungefär, jag tycker jag behöver det för att behålla den sociala kontakten - trots mail och telefon.

7) Hur håller du dig uppdaterad med vad som händer på jobbet?
Vanligtvis via dom dagar jag tillbringar på kontoret, det är då man hör mer av "skvallret" om man så säger. Vi har ju internmail som funkar rätt bra, då får jag reda på alla officiella saker som rör företaget, men ofta så avhandlas ju viktiga saker under fikapauserna och dom missar man om man inte är på plats. Personalmöten brukar jag se till att närvara vid om det är möjligt, annars brukar alltid någon avrapportera till mig. Nu är vi ju ett litet företag också, tio anställda, så det känns rätt så lätt att hålla sig uppdaterad trots allt.

8) Har du någon gång tagit med dig din lilla pojke till kontoret och jobbat där? Hur har det fungerat? Vad har kollegor tyckt? Hur har du kombinerat din professionella roll med mammarollen?
Stora tjejen (8 år) har följt med någon gåmng ibland, och det går ju jättebra. Hon sitter och ritar och spelar dator eller så, men längre än haövdagar funkar inte, då blir hon uttråkad. Lillebror kan jag inte ta med mig av den anledningne att ingen får något gjort! Alla ska gulla med honom... :) Så han får följa med när jag hälsar på och fikar! Det är lite svårt just i den här krypåldern också, han är ju ÖVERALLT så det skulle inte bli mycket gjort. Skulle gärna ha nån form av dagis på jobbet, men tyvärr är jag den enda som har småbarn så... :)

9)Har du upplevt problem med att inte vara "visible" på jobbet när du jobbar hemifrån, så att kollegor inte ser och därför inte uppskattar det du gör?
Nej, eftersom jag tittat in så pass ofta. Dessutom håller jag ju mycket utbildningar och det är ju inte jobb som "syns" annat på en utvärderingslankett i alla fall. Om jag jobbar med ex. designjobb så syns ju det i ett konkret resultat, så jag har nog alltid känt att mitt jobb blivit uppskattat.


Hoppas att det går bra för dig att kombinera jobbet med mammarollen! Lycka till!!
Skrivet av  Lotta & Lucas 010110
Tack Lotta
Jag vill bara tacka dig för ditt svar. Jag har gått igenom min bekantskapskrets och inte funnit någon som mer än mycket sporadiskt har kombinerat jobb och föräldraledighet. Det kanske är ovanligt?

Vi får se hur det här utvecklar sig. Företaget håller ju på att ombildas (sammanslagningar etc), och om vi får en ny VD kanske han/hon inte är lika angelägen att ha mig kvar som den här är.

Tack i alla fall, och ta hand om dina små.
Skrivet av  Karolina