Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Gameboy, hur funkar det?

Skrivet av Hjälp!
Inför ännu en långresa med bil, funderar på att skaffa Gameboy till tjejerna (6 och 7 år). Någon som kan det hela och vet hur det funkar, hur gamla ska barnen vara, finns det t ex något bra ställe att köpa begagnt. Upptäckte att ett nytt kostar över 1000 kr!
Typiskt nog som mor till två döttrar kan jag ingenting, ni som har pojkar kan säkert allt.
Svar
Fördomar!
Jag har en 9-årig tjej, och hon har spelat Gameboy med stor passion de senaste 1,5 åren ungefär. I vår umgängeskrets är det nästan lika många tjejer som killar som spelar. Vi ransonerar det hela, så att hon inte sitter i soffan och "knappar" i stället för att vara ute och leka med kompisarna.
För oss var det lagom att skaffa ett eget spel när hon var drygt 7 år, men det är säkert individuellt. Det har precis kommit en ny modell av Gameboy, så jag har sett att det är rea på den gamla modellen på många ställen nu, och den duger alldeles utmärkt... Dessutom finns det en andrahandsmarknad för sådana här spel, både på Gula Sidorna och en del nätsajter, men eftersom jag inte har någon förstahandserfarenhet av något av dem så törs jag inte rekommendera något.

Ett annat tips är att skaffa en batterieliminator till spelet, så man kan ladda upp det hemma, det betalar sig snabbt i batterikostnader!

Min tjej spelar Pokemon-spelen, de är förhållandevis "trevliga", lite våld men mindre än i många av de andra spelen.

Lycka till!
Skrivet av  In vivo
Köp begagnat på....
www.gameplay.se
Där finns även spel och spelenheter, till en något billigare penning.!
Skrivet av  Eleonor
Spelkassetter med flera spel
... har jag sett att man kan köpa på annons, med ända upp till 70 olika spel på samma kassett. Har du eller någon annan en aning om hur dessa kassetter är?
Kvalitet och så?
Skrivet av  In vivo
Gameboy advanced
Rekommenderar jag. Det kostar från 1200 kr. Sonen har tidigare haft ett gamboy color och det fungerde ganska bra. Vi valde att byta för att man ser spelet bättre med gameboy advanced. Till det andra spelet hade vi förstoringsglas och lampa men efter ett tag tyckte han det var jobbigt att se. ( 15-20 min spel) På det nya spelet är grafiken klart mycket bättre.
Ett litet tips från mig.
Skrivet av  Plupp
är inte spelen dyrare till advanced??
imt
Skrivet av  Hatte
Alla gb-spel går att köra på advanced.
Även gamla orginalgameboyspel och spel till gbcolour. Alltså kan man skaffa en hög begagnade spel om man vill.
Skrivet av  Malla