Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

6 mån gammal tvtittare.

Skrivet av såpafan
Min son som är 6 månader har alltid varit intresserad av Tv:n. Han verkar känna igen signaturer på program som kommer varje dag. Självklart sitter han inte vid Tv:n men den står oftast på under dagen. Ibland när vid sitter vid i soffan och försöker få kontakt med honom vill han hellre titta på Tv:n.
Jag har en väninna som också har ett lika gammalt barn som vänder bort barnet när det kommer våld på filmer men förstår verkligen så små barn det?
Svar
När förstår små barn våld
Och vid vilken ålder tänker du vända bort ditt barns ansikte från tv:n?
Skrivet av  förskollärare
det var det jag frågade om..
trodde att detta var ett forum att få råd i.
Skrivet av  såpafan bara barnskötare
Du borde veta en hel del
om barn om du är "bara barnskötare". Vi vet att barn blir påverkade av ljud redan i magen. Många brukar därför sjunga för sina barn. Vi vet också att foster reagerar vid häftiga ljud. Hur små barn reagerar på själva bilderna vet jag inte, men en kollega som för övrigt även hon är barnskötare, säger att små barn blinkar för lite när de tittar på tv. Om det ligger någon sanning i detta får du forska om själv.
Skrivet av  förskollärare
Så små barn...
... tror jag inte påverkas i första hand av bilderna, utan av helhetsintrycket! Musik, ljudeffekter och bild i kombination ger starka känslointryck som jag tror även riktigt små barn påverkas av. Ljuden kan nog vara mer skrämmande än bilderna, tom. Sen finns det liksom ingen anledning att titta på en massa skit när barnen är med, tycker jag. Särskilt inte när ingen vet exakt hur och när de börjar påverkas av det...!
Skrivet av  Birgitta
Tack för svaret!
Visst är barn både ett mirakel och mysterium, och ingen vill nog sitt barn illa. Men det är inte alltid lätt att göra helt rätt (om det nu finns något som är helt rätt).
Skrivet av  såpafan