Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Spel för 2 åringar

Skrivet av Anonym
Det finns spel för två-tre åringar nu. Minstingen tror jag det heter. Vad tror ni? Är det verkligen bra att sätta sina småbarn framför datan redan i den åldern?
Svar
Varför inte?
Minstingen är ett jättebra program som främs fokuserar på förmågan att samordna öga och hand. Övningarna går ut på att förflytta musen och på så sätt få saker att hända på skärmen. Utmärkt koordinationsträning!

En tvååring sitter vanligtvis inte still så länge i taget och varför skulle ett program som minstingen vara sämre än att tex lägga pussel 10 minuter?
Skrivet av  Birgitta
Superpoppis!
Minstingen har min grabb verkligen spelat mycket och älskat. Även "knacka" är fantastiskt bra. Det bygger på boken med samma namn.

Skrivet av  TG
Det är säkert...
ett jättebra och pedagogiskt pogram, men jag har ändå lite svårt att se behovet av det. Min snart 3 åriga dotter har så fullt upp med roll-lekar, bygga kojor och klä ut sig, att hon aldrig ens har frågat efter nåt spel. Och jag ser ingen mening att ge henne det just nu. Såsmoningom kommer hon ju att sitta framför datorn i alla fall så varför skynda på det?
Allt har ju sin tid, och just nu är hon så upptagen av att skapa sin egen identitet, prova sin vilja och förmåga och använda sin fantasi.
Men det är förstås upp till var och en, det som känns rätt för ett barn kanske inte är det för ett annat.
Och visade hon ett starkt intresse för datorn så kanske jag skulle tänka om, men nu gör hon inte det, och då väljer jag hellre att vänta.
Skrivet av  Margurit