Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tv-tittande

Skrivet av Majsan
Hej!
Läste några inlägg om vad småbarn får se på tv i vissa familjer.
Att de bara fick se på videofilmer som var granskade och vissa barnprogram.
Hur gör ni med ert egna (de vuxnas) tittande?
Ser inte ni på tv förrän barnen gått och lagt sig eller har ni bara restriktioner på barnprogrammen och sedan får barnen se era program?
Hoppas detta inte låter anklagnade, för det är inte meningen. Jag bara undrar hur man kan lösa det!
Vi sitter ju och ser på Jeapordy (hur stavas det?), Farmen och t.ex Ally medans dottern är vaken.
Hur gör ni andra?
Svar på tråden: Tv-tittande

Tittar faktiskt inte

Skrivet av  Dellen
på "olämpliga" program när barnen är med.Bara ibland ;) .Sagan om ringen har vi tittat på tillsammans, de ruskiga avsnitten får de blunda eller så snabbspolar vi.Farmen spelar jag in och tittar på när de somnat,mest för att man inte kan höra vad de säger om ungarna är vakna samtidigt.Ungarna lägger sig -vanligtvis- vid 19.30.
 

Vi har inga strikta regler

Skrivet av  Mamma Erik
Erik tycker om actionfilmer, ser t.ex gärna stjärnornas krig och andra spännande filmer. Däremot så skulle jag aldrig låta honom se Farmen t.ex, inte heller många av de andra såporna. Robinson har han fått se pga tävlingarna och även gladiatorerna ser han.
Vi är TV-tittare hemma, så den är ofta på.
Men Erik går ifrån när han tycker det är trist, en enda gång har han blivit rädd, det var när han såg Prinsen av Egyptien, den filmen tyckte han inte om
 

Vi tittar inte på...

Skrivet av  Trillian, Casper 020618, Saga 990403
...sånt som inte Saga får se på om hon är i samma rum.

Dvs ... om hon ser på en film eller leker på sitt rum kanske vi tittar på en actionvideo, men då stänger vi av när hon kommer och ska busa med oss. Fast ibland står hon såklart och tjuvkikar utan att vi märker det...
 

tv-förbud före klockan 21.00…

Skrivet av  Elin S
…har de vuxna i vår familj. Hur skulle vi kunna se något vuxenprogram på tv när barnen är vakna, så som de ränner runt och skriker på uppmärksamhet?
Jag har principer om vad barnen får se, och det är inte svårt att hålla principerna eftersom det inte är någon idé att ens försöka se något vuxenprogram innan de är i säng.
 

I våran familj

Skrivet av  funderare
I våran familj tittar vi inte så mycket på tv, det finns så mycket annat att göra och så länge barnen är vaken har man ju inte tid.
Sedan tycker jag att man ska inte undanhålla verkligheten tex. om ett barn ser något på nyheterna som barnet sedan funderar över så skall man ju inte skämta bort det.
Sådana saker kan ju ge en skev uppfattning om verkligheten lika mycket som ett tv-spel kan göra.
 

Hinner inte titta då de är vakna

Skrivet av  Mia
Det är mat,bad,klädplock,disk mm mm samt att vi leker mkt med barnen under kvällstid så vårt tv-tittande börjar då de lagt sig.

Men ÄR den på så är vi noga med att det inte är ngt olämpligt för dem.
 

tvtittande...

Skrivet av  hellre aktiv än passiv
Hemma hos oss går 6-åringen i säng mellan 19.15-20.00. program som gladiatorerna och robinson går bort. Vi försöker spela spel och vara ute istället. människosynen i dokusåporna vill jag inte att mitt barn ska ta del av. Barnprogram får han se när han vill. Vi har bara kanal 1, 2 och 4 och det är ganska skönt för oss vuxna oxå fast ibland pratar vi om att skaffa boxer...