Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Finns det fler i samma situation?

Skrivet av mamma H
Igår uppdagades det att vår 9-årige son surfat in på porr-sidor... detta kom som en smärre chock för oss, kanske är vi naiva, men nog är han i yngsta laget??? Jag konfronterade honom på ett lugnt och sakligt sätt, men han blånekade - det tycker jag var det värsta att han ljög mig rakt upp i ansiktet. - men sedan kröp det fram att sex-sidorna dykt upp av sig själva när han spelat dataspel på internet... Försökte förklara varför han ej får titta på sådant (fel bild av tjejer, kommersiellt syfte, att han är för liten etc.) och han verkade märkbart brydd över situationen... Jag tycker det känns så trist att så små barn kommer i kontakt med sånt här skit (rent ut sagt!). Är det någon som har råd att ge eller vill dela med sig av sina erfarenheter av något liknande?
Svar
Inga råd egentligen
Men när man surfar på en del spelsidor så kommer det upp fönster som man föröker klicka bort och om man inte läser noga så kan man lätt hamna på spel eller porrsidor.
Jag har hamnat på casinosidor utan att ha velat bara för att jag suttit och spelat backgammon på nån sida och bara försökt klicka bort ett fönster.

Ibland har jag fått upp fönster som fyller hela skärmen och det finns ingenstans att stänga den (ctrl+F4 har fungerat då) utan kan man inga kortkommandon så måste man välja en länk på den sidan. Så att han hamnat där av misstag är en helt rmlig förklaring.
Skrivet av  Maria & Patrik 030306 + 2 stora
Stämmer..
Att det är ofta det poppar upp rutor med porr..
Men det är väl inte SÅ farligt egentligen, förr tjuvtittade pojkar i porrtidningar och nu gör de det vid datorn.. Det ena är väl inte värre än det andra.
Skrivet av  Johanna
Håller med!
Tråkigare att vara barn nu. Mamma kan se snigelspåren efter tjuvkikandet. Om jag var mamman skulle jag inte låtsas att jag visste...
Skrivet av  Nattugglan
Har hänt.
Hej!

Jag råkade ut för samma sak. Min son var då 10 år och han och en kompis satt framför datorn. Jag hörde att de fnissade så jag gick dit och såg att de hittat porrsidor. Eftersom jag kom på dem på bar gärning så kunde de naturligtvis inte neka.... Jag belv arg (och det såg de!) och förklarade att om de överhuvudtaget skulle få gå ut på internet fler gånger så måste de lova att ALDRIG gå till porrsidor!! ...behöver jag berätta att det var skamsna killar som dyrt och heligt lovade att aaaaldrig mer göra så! :-) Dock är de ju bara barn så efter det så låter jag de aldrig gå ut på internet när inte jag är hemma (lösenord) och jag har för vana att dyka upp när de minst anar och fråga vad de tittar på...!
Skrivet av  Ulrica
Tack..
för feedback! Det är alltid bra och ger perspektiv på saken... Jag tror att porrsidorna poppat upp när han spelat spel på internet, men sedan har han också själv aktivt sökt upp likande sidor via Google (j-kla unge!). Man (i alla fall jag) vill ju att ens barn ska vara barn så länge som möjligt, tids nog och allt det där...
Skrivet av  mamma H
inte än men...
Det finns brandväggar där man kan:
- spärra sidor med vissa namni adressen
- logga alla sidor som besöks
Sedan finns det ett program man kan installera som låser pop-up sidor i Internet Explorer som gör att man aldrig kan få upp pop-up sidor (som ofta innehåller reklam eller sex-sidor).Problemet är att man aldrig får upp sådana sidor so poppar up med script. Har inte programmet men man kan nog söka efter det...
Skrivet av  karin