Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Web-kamera, krävs minne?

Skrivet av annika_s

Min dator har nästan inget minne kvar, men funderar på att köpa web kamera till min dotter. Kan man göra det, eller krävs det utrymme på datorn? Ska man installera nåt på datorn?
PS Jag är ganska okunnig , så all info blir jag glad över.
Annika
Svar
ja minne behövs
det är ju ett program som ska läggas in. hur mycket beror på vilken camera.
Skrivet av  lrre
Vad menar du med minne?
Det låter nästan som du menar hårddiskutrymme när du säger minne? Ibland kallar man ju det för långtidsminne så det är inte fel bara lite förvirrande ;-) Hur som helst kanske du kan lösa problemen med minnesbrist på din dator. Om det är hårddiskutrymme du behöver kanske du kan göra en liten eller stor rensning - det brukar verkligen behövas efter ett tag... Du skrev att du är okunnig så fråga igen om du vill ha tips om hur man gör.

Om det är RAM-minna (korttidsminne) du inte har så gott om skulle jag absolut råda dig att skaffa mer. Det behöver inte kosta så mycket och kan göra underverk med datorns upplevda prestanda. För lite minne är en flaskhals som liksom aldrig går att komma runt på något annat sätt. Nytt minne kan man köpa för några hundralappar och ganska enkelt sätta på plats själv, men jag skulle nog ändå råda dig att ta hela burken till en datorbutik och låte dem göra det. Det kostar ett par hundra extra men då slipper du besväret med att göra det och att ta reda på exakt vilket minne du ska ha (det finns en uppsjö olika).

Lycka till!
Skrivet av  Nattugglan