Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nån som såg Mediemagasinet i går tor 5/2

Skrivet av AP
på 2:an?
Man blir ju mörkrädd när man hör en kille säga nåt i stil med "TV är ju livet, man ser hur folk har det".
Kolla in http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=7428
Ska våra barn (och vi...)matas med denna s--t och tro att det som händer i t.ex. Big Brother är verkliga liv?
Svar
Visst är det beklämmande
Att barn och vuxna lägger ner så mycket tid på "dumburken" fast man slipper ju tänka själv och kan sitta där och passivt inta smörjan.För barnen blir ju det som sägs sanningar eftersom dom inte har det kritiska tänkande som en vuxen person.Nä huvva!!
Skrivet av  TV?
Fast ibland
undrar man ju hur kritiska vi vuxna är också...
Det kan ju inte bara vara ungdomar och barn som tittar på alla doku-såpor t.ex.
Skrivet av  AP
Nej tyvärr....
sitter väl många vuxna där också.Barnen tar givetvis efter föräldrarnas tv-vanor och då finns det ju inget att göra.Det beror helt på vilken förebild man vill vara för sina barn, vare sig det gäller tv eller annat.
Hursomhelst är det en trist utveckling med dessa såpor och andra dåliga program som folk proppar i sig.
Skrivet av  TV?
Skillnader.
Självklart, men man kan ju som vuxen lika gärna sitta och hånskratta åt elendet. Det är ju även viktigt att man diskuterar händelserna om man har barn.

"Men öööh! Orka! Ungjävlarna kan väl tänka själva", tänker väl de flesta soffpotatisar eller utstressade vrak till föräldrar. Varför ens bli förälder om man inte klarar av att fostra en ny individ till välfärd?
Skrivet av  Marcus "Elwin" Björs
Tsst.
Jo men det är ju sådant som säljer. Många ungdomar saknar mål och är osäkra, vilket betyder mums fillibabba för massmedia.
Med tanke på att det finns en uppsjö med lata omotiverade vuxna som inte orkar bry sig så är det inte konstigt att det fortsätter som det gör.
Skrivet av  Marcus "Elwin" Björs
Men vi som föräldrar
Måste ju fungera som goda förebilder till våra barn och ett första steg är ju att bojkotta skiten helt. Otroligt att man bränner tid på att sitta och se den smörjan och dessutom låter sina barn titta!
Skrivet av  TV?
Jojo,
Fast kanske blir så istället att man slösar bort sin tid på en misslyckad bojkott, tid som man istället kunnat lägga ned på att diskutera med barnen så att deras syn hade kunnat blivit snedvriden... vilket vissa föräldrar bävar för... eller skiter i.
Skrivet av  Marcus "Elwin" Björs