Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Barn ensamma hemma med datorspel

Skrivet av Kitty
Vi har en kille på 10 år och han har hittat en hemsida cartoons som kan ha rätt så våldsamma våldsspel. Vi kan hålla koll på det när vi är hemma. Men vad gör vi när vi inte är hemma. Kan man våga ha sonen ensam hemma med kompisar och de går in på sidor som vi tycker är olämpliga. Har svårt att tro på det här med brandväggar. För är de riktigt intresserade så kan de säkert hitta annan skit än den som vi ev. "censurerar".
Min man har kollat upp vissa porrsajter som är direkt vidriga och vi är oroliga för vad vår son kan se i framtiden hemma hos kompisar som inte har några "spärrar".Grupptryck kan vara svårt.
Svar
En lösning
Koppla ur kontakten till bredbandet när ni går hemmifrån. Det kan fungera ett tag i varje fall.
Skrivet av  Christopher
Har inget bra svar
Har också en 10-åring och känner igen problematiken. Grejen är väl att hur mycket man än försöker ha koll så KAN man helt enkelt inte ha koll på vad de gör 24 timmar om dygnet. De börjar ju bli stora... Förbjuder man så blir det ändå intressantare. Det enda man kan göra är väl att prata om det och tala om vad man själv tycker och varför.

Vi lär inte kunna hindra våra barn från att kolla på både det ena och andra på nätet. Det är väl faktiskt egentligen ett friskhetstecken att de är nyfikna och vetgiriga, men vi kan ju göra vad VI kan för att försvåra för dem att bara "råka" hamna på sådana sidor.
Skrivet av  Nattugglan
NEJ!
Jag har vart på en VIDRIG föreläsning om vads om finns på nätet!!! LÅT DEM INTE SITTA ENSAMMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skrivet av  Petra
Skaffa lösenord
Skaffa ett lösenord på datorn som bara ni kan .
Då kan han inte komma in i datorn om han inte kan koden/lösenordet.
Skrivet av  Tompa