Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Teletubbies

Skrivet av Sophie med Lucas 030317
Min 15 månaders son älskar Teletubbies och har gjort det i flera månader. Han skrattar, pekar och klappar när han tittar.Det är det enda han är intresserad av och tittar alltså inte på något annat på tv/video. Jag låter honom titta 20-40 min per dag när jag plockar undan, lagar mat osv. Tror egentligen inte själv att det är skadligt för honom, men någonstans långt inne så kan man ju inte låta bli att oroa sig. Han har ofta svårt att komma till ro på kvällen. Somnar i min famn, men när jag lägger ner honom så sover han oroligt och vaknar ofta. Tror ni detta kan bero på att han drömmer pga Teletubbies? Läste i en engelsk tidning att Teletubbies är gjort för de allra yngsta, alltså inga snabba bildförändringar eller annat. Kan inte låta bli att ha dåligt samvete samtidigt som det är en fantastisk avlastning för mig och något som Lucas verkligen gillar.
Svar
Vet inte men
jag kan ju berätta att min dotter älskade också telisarna då hon var liten och tittade mellan 30 minuter till en timme per dag när jag precis som du fixade här hemma och hjälpte hennes syster.
Hon har aldrig haft problem med att somna eller sovit oroligt.
Hennes syster däremot som tittade på tv väääääldigt sällan hade insomningsproblem och vaknade många gånger på natten
Skrivet av  Mamma till två töser
Skeptisk...
Jag vet inte, fast själv är jag väldigt skeptisk till lyckosliskiga program som teletubbies. Jag har inga minnen från när jag var i den åldern (1986). Jag misstänker dock att inte tittade på TV utan lekte med leksaker istället. Min mamma spelade däremot in videoprogram som jag började titta på när jag blev 3-4 år gammal. Det bästa med programmen var att de var på engelska med svensk text eftersom SVT sände bland annat Bumbibjörnarna (Eller Gummibjörnarna som det hette då) och Bugs Bunny. På så sätt utvecklade jag ett sinne för engelskan, vilket har visat sig väldigt användbart på senare dagar. Det gör ingenting om man inte förstår. När man är så liten så tänker man ändå inte med ord, utan i bilder.
Själv har jag inte sett så mycket av Teletubbies förutom de avsmakliga avtackningarna jag tvingats sett i väntan på att Sailor Moon skulle börja, fast om hela serien är på det viset kan jag förstå varför han har svårt att somna.
Hur du vill att sonen skall utvecklas är helt upp till dig, fast om du tycker det känns fel så vore det bättre att följa ditt hjärta.
Det är mina tio kronor

GAME OVER
Skrivet av  Marcus "Elwin" Björs
låt sonen få sina teletubbis!
sluta oroa dig anser jag! teletubbis är inte ett populärt program ur vuxnas synvinkel men hallå, det är gjort för de minsta och de verkar gilla det skarpt! den tiden ditt barn ser på tv tror jag inte stör honom vare sig utvecklingsmässigt eller sömnmässigt. mardrömmar o dylikt som påverkar sömnen kommer med eller utan tvtittande enligt min erfarenhet.......
Skrivet av  mamma till2
Men snäll nån!
Varför skulle man få sömnsvårigheter av Teletubbies? Det är väl det mest oförargliga program som finns? Om världen vore så "snäll" som i det programmet skulle nog alla sova gott! :0)))
Skrivet av  A
Jag vet inte om det är till...
mig ditt inlägg är riktat. Men i så fall vill jag bara göra klart att jag självklart inte menade att Teletubbies är läskigt på något sätt, och vis utan att han kanske inte kan bearbeta alla intryck som han får när han tittar. Har nämligen läst någonstans att barn kan få mardrömmar pga att deras hjärna inte klarar av att bearbeta bilder och ljud som vuxna hjärnor kan. Ställer mig själv frågande till detta och ville därför höra era åsikter.
Skrivet av  Sophie med Lucas 030317
???
jag hár hört samma ,men jag tror att vi förstorar gärna upp det pga vår rädsla att "skada" våra barn
Skrivet av  andromeda
Lite irrelevant
Men det är lite koolt att han som hittade på Teletubbies var drogpåverkad. Sen blev han rik och gjorde ännu fler tubbiesar och köpte ännu mer droger...
Skrivet av  Jo
Mig veterligen var det
en kvinna som hittade på teletubbies, jag har läst i flera tidningar om hur hon studerade barn och så vad barn uppskattade.
Dessutom har jag för mig att hon var rätt högutbildad.
Skrivet av  Mamma Erik
william är idag
20 månader och han har kollat på teletubbies sen han var runt 1. Han älskar dom och kan kolla hela filmen (om han skulle få)
Annars kollar han på bananer i pyamas och byggare bob :)

Jag får inte dligt samvete när han tittar för vi gör så mycket annat hela dagarna så sitter han i 15-20 minuter och tittar så tycker og både han och jag att det är skönt :)
Skrivet av  Jenny med william.