Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Censur???

Skrivet av Helena
När min styvdotter är hos mig och min sambo hamnar vi alltid i konflikt kring vilka TV-program hon får titta på. Hemma hos sin mamma har hon egen TV på sitt rum och det verkar inte vara någon kontroll alls över vad hon ser för program. När hon är hos oss ska hon titta på allt från de vanliga "såporna" som Nya tider, Skilda världar, Vita lögner osv. till "Baren", "Big Brother",men hon ser också på amerikanska talkshows som Ricky Lake. Dessutom vill hon se långfilmer från 15 år, vilket hon inte får göra om vi inte sitter med. (Flickan är 10 år). Problemet är ju att hon får titta hemma för sin mamma och att dessa TV-program tydligen diskuteras flitigt i skolan. Får alla barn se dessa TV-program för sina föräldrar? Är det bara jag som tycker att detta inte är bra barnprogram med tanke på de ämnen alla dessa program kretsar kring (sex, intriger, mord, otrohet osv). Samtidigt vill jag ju inte att flickan ska hamna utanför i skolan om "alla andra får". Hur löser man detta problem, kan någon hjälpa mig???
Svar på tråden: Censur???

stå på er

Skrivet av  LenaA
jag tycker att ni gör helt rätt. Jag för min del var ännu hårdare mot min dotter. Hon såg inga barnförbjudna program innan 15. Prata med hanne om varför ni tycker så och att alla inte tycker likadant.
Hon missar ju inte något viktigt, egentligen.
 

Här är en till som tycker

Skrivet av  Pip
att det sänds otroligt mycket som tillochmed är olämpligt för vuxna. Stå på er, och tänk inte så mycket på vad andra skall säga. Försök prata med henne om varför det inte är bra, så att hon inte känner sig överkörd och det inte blir så mycket förbud över det hela, då är det ju mer spännande. När jag var liten var jag den "enda i hela världen" som inte fick se vuxenprogram. Det tackar jag henne för idag!
 

Bravo

Skrivet av  Mamma
Jag tycker att det är jättebra att Du reagerar och säger ifrån. Tänk på att Du har rätt i ditt resonemang och att Du gör flickan en tjänst.
 

Artiklar från Familjeliv