Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur många timmar får era barn spela/chatta?

Skrivet av et
Hej!
Har två barn, en tjej på snart 14 och en son på snart 12. Båda ägnar mycket tid åt datorn efter skolan.
Tjejen till att chatta med kompisar via MSN och sonen till att spela internetbaserade disneyspel.
Jag tycker det känns som om (särskilt sonen) inte gör något annat. Det går ut över läsande, aktiv fritid o s v. Sonen har bara en kompis och han är lika datorfixerad han.
Efter bråk om hur mycket tid man bör få lov att tillbringa framför datorn har jag lovat att fråga andra föräldrar hur mycket de tillåter att deras barn sitter framför datorn.
Svar
Avstängt 2-3 timmar per dag
Vår killar, 10 resp. 13, sitter också mycket framför datorn. De har bara en att dela på, men ofta sitter de bredvid varann när det är den andres tur. Vi har bestämt att datorn (och TV:n) ska vara avstängda mellan 16 och 18 varje vardag och 3 timmar per dag under lördag-söndag (vilka timmar det blir beror på hur dagen i övrigt ser ut). Detta har gjort att de faktiskt går ut och leker mer och söker upp kompisar mer än de gjorde förut. De är ganska nöjda med att det är bestämda tider också, istället för att vi, som många andra föräldrar gör, plötsligt säga "nu har du suttit så länge, nu får du stänga av".
Skrivet av  Ullen61
Schema
Hejsan!
Jag har också en dotter på 14 och en son på 12 år. Samma sak här att dottern chattar på msn och sonen spelar dataspel.
Det är mycket tjat här också, mest när det gäller vår son. Ett tag hade vi ett schema när dator skulle vara avstängd. Det fungerade bra, men har fallit bort under sommaren. Vi slapp allt tjat o dom visste att följdes inte chemat så fick dom inte sitta alls vid datorn.
Skrivet av  Carina
Till et
Hej. Jag har en son på elva år. Och jag har sagt att sköter han inte sina läxor, vilket han inte gör. Då får han inte sitta vid datan. Senast ville han bli medlem på blip.se men jag sa ifrån. Då tyckte han att hans kompisar minsann inte hade så hårda regler, men jag sa då att de kanske sköter läxorna bättre. Dessutom e jag hans styvmamma, så det e lite krångligt. Men jag vet ju inte hur din son sköter läxorna. Men jag skulle säga en timme om dagen till grabben o två timmar åt tjejen. Men jag skulle inte acceptera om mina barn ville chatta. Då ska de vara 17-18 år, så de är medvetna om vad de gör. Man hör såna skräckhistorier idag om de som chattar, de träffar folk de inte känner.
Skrivet av  Sibelim