Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

"Figurtårta"?

Skrivet av Rebecca
Jag brukar alltid göra en "figurtårta" till mina barn när de fyller, men nu är fantasin slut! Min dotter fyller 7, och jag har ingen aning om vad jag ska göra för tårta. Vi har tidigare haft clown, nalle, tåg, orm m.m. Förslag??
Svar
tips sida
http://www.cakesandcandy.se/
lite ideer kan du få där :O)
Skrivet av  Petra
Figurer
-Orm; Lätt att göra av runda tårtbottnar. man skär ut två cirklar i tårtan, en större och en mindre, delar den sen på mitten. Brukar använda två bottnar till en lagom lång orm. Är du pysslig kan du göra sicksack mösnster med olika färger på marsipan. annars kan du dekorera med godis och grädde.
-Barbietårta, Ta en gammal barbiedocka, eller liknande. kapa henne vid midjan. Gör en rund tårta som blir hennes kjol, dekorera med rosa masripan alternativ grädde som dekoreras, tex gele som volanger etc.
Sätt dockans överkropp i mitten och vips-En barbietårta!
-Fästning, gör 2 långpannor med tårtbotten, lägg någon god fyllning mellan (ganska fast tex fromage, mousse eller smörkräm)Skär i avlänga ruton ca 3 x5cm. Stapla på varandra. De är ganska böjbara så det går att göar torn etc. Dekorera med grädde så att den får lite stöd.
Övriga former på tårtor kan vara: kanin, hästhuvud, björn, hus, gris eller en gubbe med marsipan som hår, nonstop som ögon etc.
Skrivet av  Bagarberta
kika in på..
www.barnkalas.com
Skrivet av  Jojan
Barbietårta???
Gör en vanlig prinsess tårta
mät hur lång barbien är från höfter till tår och försök få tårtan lika hög
gör ett hål i mitten(presis så att du kan stoppa ned barbien
Gör en överdel av marsipan
det blir en uppskattad tårta
en barbie med en balklänning
Skrivet av  Anki