Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skattjakt

Skrivet av Lotta
Dottern fyller fem år och önskar en skattjakt på kalaset. Men hur gör man det? Har total idétorka. Ingen av de sju barnen kan ännu läsa. Kom gärna med förslag om hur man kan göra och vad manska lägga i kistan.
Svar på tråden: Skattjakt

Rita en karta....

Skrivet av  waWa
....genom huset eller om ni är ute, i trädgården.
När min dotter fyllde 5 år hadde vi en i trädgården och vid de olika stationerna så fick de göra olika saker tex. snurra 5 varv runt klädvindan, gå baklänges runt ett träd, jätte kliv runt sandlådan, klättra upp i kojan och sjunga grattissång för dottern skatten var gömd under en buske och inehöll namnade godispåsar.
Då behöver man inte ha fiskdamm. Gissa om det var roligt!!! Detta går ju att omvandla till inohus backa runt soffbordet, kryp under köksbordet, hoppa till sovrummet, sjung i badrummet m.m. Hoppas dett satte igång din fatasi lite. Fråga mer annars! :o)
 

Vi gjorde så till 5-års kalaset

Skrivet av  Freddy
att vi hade skattjakt utomhus. Jag hade fotat olika delar av trädgården och på varje station satt ett foto av den station de skulle till härnäst. Vi varje station gjorde de något tex hoppade studsmatta, spelade innebandy, gick balansgång, letade sockerdrickor under Pippis sockerdricksträd etc. Vi avslutade med en kista med godisguldpengar och korvgrillning.
 

Artiklar från Familjeliv