Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

6 års kalas ! Tips på "aktiviteter ..."

Skrivet av Linda
Min son vill ha kalas nu när han fyller 6 år .
Och det är det första kalas jag skall fixa ...( han har inte velat förräns nu ) och har noll koll på vad man kan hitta på ! Är det ute med fiskdamm för att få sin godispåse ? Ska det vara ngt mer än bara godis i påsen ? Vad för lekar ska man fixa ? Lillkillen vill ha en skattjakt ...( dålig fantasi som man har ...hur ska man fixa det ?)
Många tips emottages väldigt gärna .
Svar
Har precis haft 5-årskalas
här hemma (nja tre veckor sedan ialla fall) och vi hade skattjakt i stället för fiskdamm. Ritade ledtrådar som barnen fick följa och skatten var godispåsarna. Vi ritade soffan, badkaret, sonens rum, köket etc så det blev inte alls krångligt.
Har ni utrymme kan man ha ballongfotboll. Man knyter en ballong runt varje barns fot och sedan ska de försöka smälla varandras ballonger genom att stampa på dessa. Fartfylld lek.
Vi hade bara godis i påsarna och det gick hem. Lycka till.
Skrivet av  Pia
Ja det lät bra !
Ska nog följa dina tips här *ler*
Vid vilken tidpunkt på kalaset fikar man /äter tårtan ? Öppnar paket ??
Skrivet av  Linda
Så här gjorde vi
han tog emot paketen i dörren när de kom och när alla hade kommit hade vi paketöppning. Sonen öppnade i den ordning barnen hade kommit. Sedan fikade vi och efter det fick de leka fritt ett tag, sedan organiserad lek, sedan fritt och sedan skattjakt. Det flöt på bra.
Skrivet av  Pia