Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ok med Levaxin och amning?

Skrivet av Skalis
Fick ordinerat Levaxin och läkaren vet att jag ammar, men uppriktigt så vet jag inte om hon kommer "ihåg det". I Fass står det "Levaxin går över i modersmjölk men påverkar troligen inte barn som ammas. Rådgör dock med läkare vid mer än tillfälligt bruk av Levaxin under amning". Jag ska äta dem i 6 veckor, räknas det som tillfälligt eller vad? Ska naturligtvis prata ed läkaren på måndag, men tänkte att ni kanske vet råd. Tabletterna är på 25 mikrogram, alltså den lägsta dosen.
Svar
Jag äter Levaxin...
... och det lär jag troligen få göra livet ut. Min läkare vet att jag ammar och det verkar inte vara några problem alls!
Skrivet av  Annika m Melvin 031117
Vanligt
Ingen fara, det är vanligt att man äter Levaxin i samband med amning. Jag gör också det med anledning av sköldkörtelrubbningar och precis som Annika så kommer jag antagligen att göra det livet ut.

Skrivet av  Martha m Ellen 031008
Helt okej! Jag äter 0,15
dvs den starkaste (om man inte fått ordinerat fler tabletter åt gången). Med mellanbarnet åt jag 0,20 mg (2x0,10) men det lev lite för mkt så han fick diaréer, jag låg alltså på överproduktion efter förlossningen.

Jag måste äta Levaxin (har nästan ingen sköldkörtel kvar) och om man tar terapeutisk dos så är Levaxin inte farligt för bebisen (om man skulle överdosera kan det vara det men det gör man ju inte).

Ta dina tabletter du! :-)
Skrivet av  Miko
Det är ok
att äta levaxin när man ammar men känner du dej orolig kan du ju be din läkare att få ta ett extra blodprov var tredje månad för att se att du ligger inom de referensvärden du ska - med andra ord vara säker på att du tar varken för lite eller för mycket.
Skrivet av  Anso
Tack alla!
Fick tag på min läkare, som för säkerhets skull skulle dubbelkolla med en kollega och se vad hon tyckte. Får svar i em om hon tycker att jag ska börja.
Skrivet av  Jala med Junia 12/8-03
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons