Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Får jag fråga en sak

Skrivet av Malin
och jag menar seriöst.

Jag har ett liknande förhålland som jag antar att flera har härinne,en karl som stundtals blir lite trög och inte verkar fatta själv vad som ska göras.

Men jag finner mig inte....och DET är inte alltid så bra...om jag säger tex att gör du det och det....om jag är slut och han bara sitter och glor, blir det då inte av blir jag galen.....jag känner mig så jävla förminskad och förnedrad att jag får utbrott....har tex haft sönder vår förra TV, sparkat in en dörr osv.
Hur kan nu låta bli, själv blir jag alltså galen...
och dessa sov morgnar, om det är min tur går jag inte upp....alterntivt skulle jag upp och ställa till helvete för honom, välta akvariet i sängen eller så....min man har alltså blivit riktigt duktig, blir väl för dyrt annars, men hur tänker ni? Att det är er lott att störst ansvaret, eller har ni häftigt humör...
Det konstiga med mig är att jag har inte häftigt humör mot barnen eller på jobbet eller när jag är hos min häst etc. men när nån som påstår sig älska mig vill slita på mig och utnyttja mig känner jag mig så oälskad på något sätt, Är det barnsligt? Jag menar jag tar ju min del av ansvaret varför ska det inte vara 50/50.Jag hade ju aldrig gått in i detta om det skulle vara 30/70....
Hur står ni alltså ut.
Svar på tråden: Får jag fråga en sak

Jag känner igen mig så

Skrivet av  Faster Greta
fruktansvärt mycket i det som du skriver och jag har samma funderingar.

Kan ibland känna mig så fruktansvärt arg på min sambo över vårat gemensamma liv. Han fungerar bra på sitt jobb -där klarar han av att ta ansvar och initiativ men hemma så är han helt på månen, han ser aldrig vad som ska göras utan det slutar med att jag är tvungen att vara hans mamma : kommer du ihåg soporna, kan du byta lampan, kan du plocka undan det där? etc etc. Han vet heller inte vilka räkningar vi har, hur mkt inkomster etc, utan han går bara omkring och lallar. Kan dessutom komma hem vissa helger och ha spelat bort upp mot 2000:- på en kväll!

Blir precis som du så frustrerad att jag skulle kunna slå sönder ngt, brukar mest slå i dörrar och skåp och skrika på honom. Fast egentligen skulle jag vilja ha en boxningsboll att slå på. precis som du har jag tålamod på alla andra plan förrutom när det gäller honom då mina bräddar rinner över. Vad ska man göra?
Förstår inte heller hur kärlek kan vara att slita ut den andra msk. Det är inte kärlek!
 

Bra skrivet,,,

Skrivet av  KLARA
det hoppar lite ibland,men jag fattar,du ställer en svår fråga.Jag är en kvinna med humör men min sambo utnyttjar mig.Detta visste jag inte innan jag läste ditt brev men nu är det uppenbart.Visst han jobbar och sen gör han 20 här hemma. Morgontrött,bla.

Malin ideen om att dra akvariet i sängen är det bästa jag hört, min sambo älskar sina ciklider.(de som snart är döda)
Jag har inte tänkt som du mer trott att det ska vara så här, men när jag tänker efter är jag nog inte beredd på det,jag trodde han var mannen för mig men han verkar vara en lat soffpotatis.

Jag är vansinnigt mån om min kropp, älskar sex och vill ha ett intelektuellt utbyte av min relation, det är ju omöjligt om min man ser mig som en gratistäderska. Nu ska jag ställa till ett helvete, välta hans akvarium, pissa på cd samlingen, skita på fotot av svärmor och kanske börja leva, med en vuxen man nästa gång.
Tack Malin.
 

Go go Gilera!!! :))) imt

Skrivet av  Sniff
 

Intressant

Skrivet av  Christopher
Antag att vi har en man som får kvinnan att göra som han vill genom att han blir våldsam och slår sönder saker, t.ex. därför att han känner sig förminskad eller förnedrad av en eller annan orsak.

Hur betraktas en sådan man?

Har vi jämlikhet i Sverige?
 

Precis

Skrivet av  Smålandspappa
Fick samma tankar och funderingar jag med.
 

Det reagerade jag också på!

Skrivet av  Emma - mer glitter åt folket!
Tycker Malin låter som en person med mycket dålig impulskontroll, som behöver hjälp att lära sig hantera sin ilska. Sådär kan man inte bete sig, speciellt inte om det finns barn i närheten!
 

En sån man skulle väl betraktas som motsvarande kv

Skrivet av  Eva E
Eller är det någon skillnad??

Om en man konstant blir behandlad som sk-t av sin kvinna så skulle åtminstone jag ha förståelse för att hans humör ibland rann över... Självklart skulle jag inte tycka att det var BRA, och jag skulle förstås råda honom att lämna en kvinna som utnyttjar honom samvetslöst – vilket jag också tycker att Malin ska göra. Men visst skulle jag kunna ha en viss förståelse för att han sparkade in en TV innan han drog…
 

Jaaaaa

Skrivet av  Peter
det har inte ned vanligt kvinnoförtryck att göra anser jag.De männen har ofta inget skäl till sin ilska mer än att hon klätt sig fel, sagt fel, flirtat eller velat gå på en personalfest.Här har vi ett exempel på en människa som förnedrar sin partner genom att förringa dennes tid och det är väl fel oavsett kön??
 

Precis

Skrivet av  Eva E
Felet är att utnyttja en annan människa, och det är givetvis fel oavsett om det är en man eller kvinna som gör det. Tror att de flesta har en viss förståelse för om en utnyttjad person får nog och får ett utbrott.
 

Du stjäl mina tankar,

Skrivet av  Pappa Puh
Christopher, och utan att jag ens vet om det. ;-)

Jag tänkte exakt samma sak när jag läste första inlägget.

För övrigt tycker jag det ser ut som två olika sorters utpressning, men ingen eller minimal dialog.
 

Tvärtom här....

Skrivet av  Åsa
hos oss är det mannen som drar störta lasset hemma, som ser när det behövs ett ryck osv.
Ber han mig om något gör jag det ganska omgående eftersom han en gång sa att han kände sig sårad av att jag inte ens kunde göra det han bad mig om när han la så stor del av sin fritid på vårt hem.
Det som jag reagerat på är att jag blivit så jättelat av att ha denna service, sitter ofta och väntar på att han ska komma hem och laga mat åt mig eller ägnar inte gympapåsar en tanke.Jag ska skärpa mig.Men jag känner också att det ses nästan med misstänksamhet när jag engagerar mig som om jag inte var nöjd.
Men om han skull bli hotfull etc, (han väger 60 kg mer än mig)då skulle vi nog separera, inget damm är väl värt att bråka om, eller?
 

Tycker det är otroligt dumt...

Skrivet av  Trillian m Casper o Saga bf 13/9
...att ha sönder saker bara för att man är arg.

Min man trampade sönder vår våg en gång efter att han slått tån i den för etthundrafemtionde gången. Jag frågade honom efteråt varför han inte flyttat på den efter första tåsmällen men han hade inte tänkt på det *s*

Jag har varit i ett förhållande där jag fick göra allt hemma, men istället för att ha sönder saker flyttade jag ifrån honom. Dina barn kan ju inte må bra av ert förhållande
 

Att flytta från en

Skrivet av  Peter
latmask är naturligtvis det bästa.Oavsett dennes kön!
 

Hmm...

Skrivet av  ES bf 31/8
... jag förstår inte att du står ut med att leva i ett förhållande som driver dig till så extrema saker som att slå sönder saker.
Om min man inte respekterade mig, hade jag dragit.

Om du känner dig förminskad och förnedrad ska du först försöka kommunicera (gärna med hjälp av t ex familjeterapi), men om det inte går fungerar - stick.

Att skrämma sig till jämlikhet kan aldrig leda till jämlikhet.

Sedan skulle jag rekommendera enskild terapi för dig för att lära dig impulskontroll. Och hur du ska kunna sätta gränser runt dig själv utan att krossa andras.
 

Jättebra svar tycker jag. IMT

Skrivet av  knyttet
.
 

Jag kan inte läsa in...

Skrivet av  Eva E
...att Malin "skrämmer sig till jämlikhet". Jag läser att Malin blir så arg och frustrerad över att hennes önskningar blir ignorerade och nonchalerade att hon får okontrollerade utbrott, men det är ju en annan sak än att försöka skrämma sig till jämlikhet. Hur illa det än är med söndersparkade T-apparater så tycker jag ändå att det är ett sundhetstecken att reagera med stark ilska på att bli illa behandlad. Då är man inte hunsad och "tillvand" till ett dåligt beteende, i alla fall. Det är mycket bättre och friskare att reagera med ilska än att uppgivet resignera...

Håller dock med dig om att Malin bör lämna den som får henne att känna sig förnedrad och förminskad, det är INTE kärlek.
 

Sundhetstecken!! *S*

Skrivet av  ABC
att slå in dörrar och ha sönder tv:n *S* mycket ska man då få läsa här på fn.

vad kommer hon att göra dom gånger barnen inte gör som hon vill? vilka medel kommer hon då att ta till när det inte blir på hennes vis?

typiskt bara för att det är en kvinna, då är det legitimt att få ta till vilka medel som helst. tror inte någon skulle ha svarat så om det hade varit det omvända. då hade det blivit ramaskri

sundhetstecken *S*
 

Min tolkning...

Skrivet av  ES bf 31/8
... av följande är att hon så att säga "skrämmer" sig till jämlikhet:
"och dessa sov morgnar, om det är min tur går jag inte upp....alterntivt skulle jag upp och ställa till helvete för honom, välta akvariet i sängen eller så....min man har alltså blivit riktigt duktig, blir väl för dyrt annars, men hur tänker ni?"
 

sant

Skrivet av  Marie B
"... när nån som påstår sig älska mig vill slita på mig och utnyttja mig känner jag mig så oälskad på något sätt..."

Säger bara amen och håller med dig. Inte alls barnsligt, utan ett direkt orsak-verkan-samband!
 

Artiklar från Familjeliv