Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur f*n gör man?

Skrivet av Burken
Sambons tomma ölburkar brukar samlas på diskbänken. Jag ledsnade på att be honom lägga dem i återvinningspåsen i garaget själv istället för att låta dem först stå på diskbänken och sedan så lägger jag dem till återvinning.

Jag köpte en stor platsback med lock på IKEA som står lättillgängligt i garaget att lägga burkarna i. Bara ta plastbacken med till affären och panta. Nu vägrar sambon göra det eftersom det är så omständigt att ta med backen istället för en dum papperskasse som bara ramlar omkull i garaget. Jag blir alldeles matt och så förbaska urless på burkarna och att säga till. Och matt över att han vägrar panta burkarna pga platsbacken när jag köpt den för att underlätta.
Svar på tråden: Hur f*n gör man?

Om han vill ha dem i en papperskasse...

Skrivet av  Nissa, Rebecka dec02 + bf 8/10
.. när han ska panta dem, kan han väl slänga ned dem i en när han går till affären? En plastback med lock låter ju jättebra att samla tomburkar i! Står stadigt och inga problem med flugor eller getingar! Vill du vara riktigt tillmötesgående så ser du till att det finns en tom papperskasse bredvid plastbacken...

Hur man löser själva "uppfostringsfrågan" har jag inget bra svar på... Kanske du kan vägra göra något annat, så länge han inte gör sitt? (Väldigt barnsligt, men kanske en tankeställare?) Eller så talar du om hur du känner och vad som kommer hända om det inte sköts (t.ex. att du låter bli att XXX eller att du kommer langa in alla tomburkar i framsätet på hans bil (ännu barnsligare...)) och sedan inte tjata om det med verkställa hotet.
Det är ju bara SÅ trist när den andra parten inte har förståelse för vad som betyder något för den andra. Har det gått princip i saken, eller varför reagerar han så barnsligt som han gör (enligt din beskrivning)?
 

Vi har våra...

Skrivet av  Trillian m Casper o Saga bf 13/9
...pantburkar i en kasse som hänger på en krok på väggen. Då välter den inte :-)
Maken är pantansvarig och sköter den delen
 

Burkar i papperspåse

Skrivet av  Pallas
50 cl-burkar staplas bäst liggande i påsen. Det är perfekt storlek för det på papperspåsar. Om man däremot bara slänger i dem huller om buller ramlar påsen ofelbart.

Ställ en påse i ett köksskåp, förslagsvis under diskbänken och kräv att han tar det som sin syssla. Står det burkar på diskbänken kan man ju inte jobba där fritt!
 

Tips från ensamma mamman

Skrivet av  Elanor
Ja, inte jag, alltså, utan från seriefiguren. När barnen inte städade undan efter fikat, fick hon spader och hällde ner alla koppar, smulor och gamla bullpapper i deras sängar.

Kan det vara något?
 

Så brukar jag göra

Skrivet av  PinkIsMyPassion
med min killes prylar som han dräller över allt. Lägger dem i hans säng, för jag tänker då inte lägga tillbaka dem på rätt plats när han faktiskt är lika kapabel som jag att göra det.
 

jobbigt

Skrivet av  Jo
när hans säng oxo är min..
 

Dubbelt jobb

Skrivet av  Loppan
Skulle jag göra så blev det bara dubbelt jobb för mej. Först plocka dom i hans säng och sedan plocka upp dom från golvet när han tömt sängen.... :)
 

Japp

Skrivet av  Vickan
Jättebra knep. Funkar definitivt.
 

:-)

Skrivet av  Frippa
Så gjorde en kompis till mig när hennes kille inte plockade upp efter sig. Fotbollar, skivor, kläder allt lade hon på hans säng. Vad han gjorde undrar ni? Lade sig ovanpå och läste...
 

hahaha

Skrivet av  G
Att framstå som så korkad och lat hellre än att plocka upp efter sig är faktiskt rent komiskt - milde himmel...
 

Som tur är

Skrivet av  PinkIsMyPassion
så tar min kille hand om skiten innan han lägger sig i sängen!
 

Tack för era svar

Skrivet av  Burken
Det mest trista av allt är att jag själv sällan dricker öl, gör av med högst en burk i månaden.

Jag ska ta ett ordentligt snack med honom. Det har tagit ett tag innan jag förstått att han på trots inte vill tömma plastbacken eftersom det innan vi hade den i princip alltid var jag som pantade alla burkar och flaskor. Möjligen pantade han dem på uppmaning av mig.

Ensamma mammans tips låter ju ändå som en intressant hämnd. Även om jag är emot hämnd av princip.

Har ställt några blomvattenkannor på stället där burkarna brukar stå men nog fasen knölas det dit burkar ändå
 

Det kanske

Skrivet av  anette
inte hjälper att inte köpa öl om det är han som köper dem själv.
Låt burkarna ligga i garaget.
 

Lååångt om tomglas :-)

Skrivet av  Eva E
Självklart ska din sambo ta ut sina egna tomma ölburkar till garaget eller var ni nu vill förvara dem. De ska inte stå på diskbänken och dra till sig flugor och se illa ut!!

Men när det gäller pantning så har vi alltid haft ”policyn” att den som åker och handlar också pantar tomma burkar och flaskor, oavsett vem som har druckit ur flaskorna/burkarna. Vi brukar också få hjälpas åt att påminna varann om att inte glömma pantflaskorna när man ska åka och handla, men det ser inte jag som tjat så det har aldrig varit något problem för mig. Tycker du att det är ett problem att panta – om du ändå ska handla? Är det inte ett större problem att tjata på sambon?

Sist till plastbacken: Jag kan förstå att din sambo tycker att det känns lite klumpigt att släpa iväg med en stor plastback med lock när man ska panta. Oftast ska man ju handla också när man pantar, och då blir det ju bökigt att dra runt på en stor plastback.

Jag föredrar också att samla tomglasen i påsar så att det bara är att lyfta upp och trava iväg när man ska panta. Visserligen skulle man kunna göra så att din sambo lägger burkarna i plastboxen och den av er som sen ska panta lägger över burkarna i papperskassar innan den åker till affären. Men då får den som ska panta först stå och lyfta över kletiga äckliga burkar till kassar + skura ur den där plastbacken efteråt… Nja-a-a, sager jag… Vore jag i din kläder skulle jag använda plastbacken till annat och gå tillbaka till kass-systemet i garaget :-).
 

Släng dem i soporna!!

Skrivet av  Åsa
Jag skulle aldrig låta en sån bagatell vara grunden till en oegentlighet i min relation!
Vi försökte panta ett tag men det är så äckligt så vi slänger nuförtiden.Enklare.
 

vet hut!

Skrivet av  E
Vet du vad! Många av oss vill ha livet så himla enkelt att jorden håller på att gå under av det!!!! Självklart ska burkarna pantas! Självklart går man till pappersinsamlingen!
Äckligt?! Skärpning!
 

visst....

Skrivet av  Åsa
men det är ju inte så konstigt om folk skiljer sig sen för att livet blir så jäkla trist.Det är ju också ganska så förödande för samhället.
Pesonligen tar jag min beskärda del av samhällsansvaret och min sambo också, men vi har i mångt och mycket valt bort måsten för att slippa störa oss på varandra.....
Det var bara ett tips i all välmening!!
Vet hut på dig själv!
 

Vet inte om

Skrivet av  Mustardseed
skilsmässor är så förödande för samhället. Hur menar du då, att samhället funkar bäst om alla lever i kärnfamiljer med mamma pappa barn? Jag hoppas samhället har utrymme för lite större variation än så. Däremot så tål ju inte miljön vadsomhelst.

Sen har jag svårt att förstå att det tär så mycket på förhållandet att panta burkar - då tror jag problemet sitter nånannanstans egentligen...

 

samma

Skrivet av  Mia
slänger dem i soporna.
Blir aldrig så många att det är värt att spara dem ens.
Pet flaskor pantas!
 

om

Skrivet av  Jo
man inte orkar panta sina burkar kanske man kan dricka vatten istället. Direkt ur kranen.
 

Alkoholproblem?

Skrivet av  G
Det låter som om det är mängder av tomma ölburkar, är problemet kanske en begynnande alkoholism? Eller handlar det om lättöl?

Är det en burk i veckan skulle jag föreslå en gemensam plock-kväll med efterföljande lyxsupé för att göra plocket roligt, men är det många burkar i veckan och inte lättöl... pja...

Lycka till!
 

Ger mig!

Skrivet av  Burken
Papperskassarna har nu åkt fram efter bedyranden om bättring från sambon. Inga fler tomburkar på diskbänken.

Tack för era tankar och tips
 

Ta och

Skrivet av  Protan
bär in den fulla backen, och häll innehållet i hans säng. kanske han pantar dem sedan, i fortsättningen!!
 

Ställ kassar i backen!

Skrivet av  Sula
Back låter stabilt och smart, men jag skulle inte vilja åka omkring med en back som luktar gammal öl i bilen. Varför inte ställa ett par pappkassar i backen?
"Win-win-lösningar" är alltid bäst i den här typen av konflikter!
 

Varför måste du få som DU vill?

Skrivet av  Mamma J
Jag har själv så HIMLA svårt att få "latheten" att övervinna pedanteriet. Min man är den som är duktig på att hålla ordning och städa...och han vill ordna källsorteringen i garaget-men jag kommer aldrig att fixa det...som det är nu står det papperskassar på golvet i köket och det funkar! Fast vi har ju inga småbarn. Inse att det inte går att få den ordning du vill ha-för ni är två...och han är inte lätt att ändra på...Låt honom ha sina ölflaskor i en papperskasse om han vill-så slipper ni ha äktenskapliga bråk om en sådan struntsak egentligen. Jag tror du gör detta till ett jätteproblem...frågan är om inte problemet är att han dricker så MÅNGA öl?