Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

To Geoff & CC (moving up from below)

Skrivet av Bella
Thank you for your answer. It was nice to hear about a good side as well. I am glad that things have been going so well for you since you moved to Sweden and I feel better about to, hearing about that your husband likes it there. It gives me hope that my husband can do it as well. What I might be afraid of though, is that he is going to feel too dependent on me, which will be tough for him. He is usually very independent and likes to be in charge. But if we move to Sweden, and especially if he does not know Swedish that well, he will have to depend on me to fix and organize things. Which I can! It will just be very different to him.
Hopefully we can figure all of this out and get jobs and be able to move there someday soon.
Svar på tråden: To Geoff & CC (moving up from below)

Bella!

Skrivet av  Geoff & CC
Nu tänkte jag skriva det här på svenska, så hoppas att det går bra!

Jag hoppas verkligen inte att du blir avskräckt av Helenas mans erfarenheter. Givetvis kan det bli så, men jag tror mkt har att göra med inställning och personlighet. Om man är positiv och villig att prova på utmaningar så går nog det mesta!
Jag är lite nyfiken på vart i Sverige din familj bor (dit ni EVENTUELLT flyttar) och vad ni jobbar med nu? En stor fördel är ju att bo nära familj, släkt och vänner som hjälper till och ger stöd.

Jag vill absolut inte vara rude, men med risk för det så måste jag kommentera Helenas mans problem med att få jobb. Jag har arbetat som lärare, utbildar mig till lärare nu. Min mamma är Walesisk (har bott här i 30 år) och jobbar som högstadielärare i engelska. Om man har meriterna som H's man så borde det inte vara några som helst problem att bli anställd eller i alla fall få ett vikariat som lärare. Man behöver som sagt var inte ens vara utbildad och flytande i svenska för att få jobb som lärare i engelska. Om man ej får ett jobb så kan det kanske ha något med personligheten att göra eller personen i fråga kanske är lite för picky? Vad vet jag....? Min kille har i alla fall blivit erbjuden att vikariera som lärare i engelska utan att ha erfarenheter från läraryrket (och han blev INTE erbjuden detta av min mor vill jag bara tillägga..*s*)
Min kille är lite blyg av sig och ville tyvärr inte prova på att jobba som lärare...(ungar är ju så himla härliga)...han vill hellre snickra!Ha!

Hur som helst...hoppas att ni har en trevlig sommar!!

Varma sommarhälsningar från Upplands djupaste skogar,

//Cizzi

 

Cizzi!

Skrivet av  Bella
(Svarar också på svenska - ursäkta!). Jag tror nog också att vi kommer klara av att bo i Sverige om vi bara vill. Håller med dig om att har man rätt inställning så går det mesta! Och bara min man vill så kommer han nog klara av att bo där ett tag.

Jag är utbildad inom Hotell, restaurang och turism och jobbar just nu på ett finansföretag som chef för deras receptionister. Min man jobbar även han inom finansvärlden som aktiehandlare (trader) och det är förmodligen något som han kan göra även i Sverige om det finns jobb. Förmodligen kommer vi flytta till Stockholm för det känns nu som att det är där vi har flest möjligheter att hitta jobb.

Mina föräldrar och syskon bor i en liten by i Dalarna och dit vet jag att vi inte kommer flytta för det är för mycket "landet" för oss plus att det inte finns så mycket jobb-möjligheter där. Men jag har nära släktingar i Linköping och även en del i Stockholm vilket känns bra och nära (om vi hamnar där förstås).

Bor ni nära din familj i Sverige? Hur har du upplevt att det gått för er att hitta gemensamma vänner i Sverige? Umgås ni med dina vänner och släktingar, eller har ni hittat nya gemensamma vänner tillsammans?

Tack för dina svar.

Jag måste gå och laga middag nu. Får skriva mer senare. Det är hemskt varmt här idag och jag smälter snart bort. Jag hoppas att ni har en trevlig sommar därhemma!






 

Hej Bella!

Skrivet av  Geoff & CC
Tack för svaret!
Jag är, som du, säker på att ni skulle fixa jobb om ni skulle flytta hit, speciellt om ni flyttar till Sthlm med omnejd! :)

När jag och Geoff flyttade hit från Canada så flyttade vi till min lilla hyreslägenhet i Rimbo (mellan U:sala och Norrtälje) som jag hade hyrt ut i 2:a hand. Det är ett litet samhälle men det är bra SL förbindelser till Stockholm, U:sala och Norrtälje. Min syster bor strax utanför Rimbo, hon är en av mina bästa vänner, hennes kille blev/är min killes chef! Sedan blev vi erbjudna att hyra ett stort hus billigt ute på landet, i grannbyn till den by där jag växte upp och där mina föräldrar fortfarande bor. Byn liggen ungefär 20 minuters bilväg fr Rimbo, 35 min bilväg från Uppsala. Mina föräldrar bor alltså ca 600 meter från vårt hus och det är mest bara fördelar med det. Vi kommer bra överens och hjälper varandra med mycket (allt från handling,passa djur, vedkapning/klyvning, fixa praktiska saker..pappa är en jävel på att mecka..:)
På höst, vinter, vår badar hela familjen bastu tillsammans i pappas fina bastu (vi är inte finnar...haha!!) Äter ganska ofta hos varann, snackar skit, tar en drink...what ever...nä, men helt ärligt, så är dom oslagbara.Finns alltid till hands. Givetvis kan man bli tokig på dem i mellan åt, men du vet, man älskar ju dom ändå!!!:)
Jag är lite av en lantis ursprungligen medan Geoff har fått anpassa sig till en helt annan livsstil, men han gillar det! Han tycker om att ha "nyttiga" saker att göra i trädgården, med veden, plocka bär och svamp cykla till sjön med picnic...you name it. Canadensiska familjen tycker att det är helt fascinating att vi bor ute på landet och kan hålla oss sysselsatta...."There's nothing to do out there!!!" skrattar dom, men Geoff försöker förklara att han är mkt mer aktiv nu än när han bodde i Canada (i en stad) eller tom i Rimbo!!!
Eftersom jag är uppväxt här så känner jag skog och mark, sjöar, bär och svampställen alla konsiga bönder etc...

Vännerna som jag och Geoff har är de flesta par. Gamla polers till mig och deras respektive. De flesta respektive är mysiga killar och eftersom Geoff är easy going så rullar det på. Vissa av mina tjejkompisars killar och Geoff är bättre vänner, så de gör saker tillsammans...(Geoff är väldigt flugfiskeintresserad så det blir mest det) Men annars är vi ett sånt där tajt par som nästan gör allting tillsammans...(jag vet, vissa tycker det är skittråkigt, men vi trivs med det!) Vi bjuder hem kompisar på middag, åker ut och fiskar tillsammans, åker hem till andra. Mina kompisar har liksom automatiskt blivit Geoffs kompisar och han tycker om dom och vice versa.

Nu måste jag rusa! Ska hinna plocka blåbär innan Älsklings Geoff kommer hem från jobbet....bebisen sparkar som attans i magen, jag tror att han/hon är lite rastlös nu :)

Hare bra i hettan!

//Cizzi

 

Åh vad härligt det låter!

Skrivet av  Bella
Blir avundsjuk på dig och din närhet till landet och allt det ger er!! Jag är inne i en period just nu då jag längtar något otroligt efter Sverige och min familj och alla vänner!! Önskar att jag också kunde vara där nu och kunna gå ut i skogen och plocka bär, bada i sjön, grilla med goda vänner på kvällarna och bara njuta av sommarsverige! Det låter verligen helt underbart där ni bor! Vilken lycka för er att ni har allt det att njuta av! Och jag är glad att höra att det går så bra för er.
Här är det varmt och luftfuktigheten är jättehög och man står nästan inte ut. Men min mans familj har en sommarstuga vid en sjö ett par timmar härifrån och det är skönt att ha det att kunna åka till på helgerna och få slappna av lite utanför den stora staden. Men det är ju ändå inte som att vara på landet i Sverige... Finns ingen skog tex att vandra i, man kan inte plocka blommor eller bär någonstans, inget nakenbad vid en "gömd" badplats... :-)
Jag måste gå och tvätta nu.
Skot om dig, och magen!