Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Är det bara killar som pratar så?

Skrivet av Tina utan efternamn nu
Jag hade en diskussion med min sambo i fyra timmar på väg från fjällen. Vi diskuterade allt mellan himmel och jord men bla hur enkelt killar förhåller sig till sex. Dom kunde säga saker som "jag var tvungen att runka innan jag stack". Tro fan att dom får en mindre komplicerad sexualitet. Finns det NÅGON tjej som berättar när hon har onanerat?! Jag tror faktiskt vi (åtminstone jag) har en del att lära.
Svar på tråden: Är det bara killar som pratar så?

Snarare tvärtom

Skrivet av  maria65a
Varför måste man berätta det för folk? Det är väl underförstått att "alla" göra det! Ibland får man fler upplysningar av folk än vad man behöver *s*
 

Hrrmm...

Skrivet av  Superwoman
...tjaa kanske men jag känner mig rätt tveksam till synen på mäns sexdrift som ett allt överskuggande och ursäktande behov. Att någon skulle vara "tvungen" att runka låter ju rätt typiskt för den synvinkeln.

Mannens behov av sex framställs gärna som något biologiskt ofrånkomligt när det i själva verket inte alls handlar om något man är tvungen till utan något man gör för att man har lust. Är det inte att förringa männens sexuella känslor när mannens sexuella handlingar framställs som något för honom själv påtvingat istället för något självvalt och lustfyllt? Hade samma kille på samma sätt kunnat säga till sina kompisar att han hade lust att onanera, undrar jag, och varför valde han i så fall inte att formulera sig på det viset?

Jag tror att synen på mannen som en biologiskt förprogrammerad sexuell kravmaskin är väldigt negativ för den manliga sexualiteten och inte ett uns mer livsbejakande och positiv än de motsvarande kvinnliga chablonbilderna.
 

Jag trodde att det var biologiskt

Skrivet av  BasilIka
till viss del i alla fall. Många män säger att de får spänningar och ont i ljumskar/pung om de inte "runkar" och lättar på "trycket". Inte vet jag.
 

Ja men

Skrivet av  KE
det får väl kvinnor med? Jag kan i alla fall få ont i underlivet och bli desperat retlig om jag inte kan ta mig tid för en orgasm när jag har behov.
 

Inte alls

Skrivet av  BasilIka
på samma sätt. Det är spermier och sädesvätska som vill ut.
 

Spermier och sädesvätska

Skrivet av  Var tvungen att lägga mig i
tillbakabildas och tas upp av kroppen om det inte kommer ut.

Så det "trycker" inte på.

Samma som för tjejer alltså.
 

Ja, inte är det så att pungen sprängs...

Skrivet av  Sulan
Det FINNS faktiskt män som inte har någon partner (eller bara sporadiskt), hur skulle de överleva i så fall?

 

Var det inte

Skrivet av  BasilIka
masturbation som diskuterades? Vad har det med partners att göra i så fall? Ensamstående män lever säkert inte i celibat. Och uppgifterna har jag fått från män som upplever det så själva (att det gör ont, spänner och spränger). Inte vet väl jag.
 

Då måtte det isåfall vara olika.

Skrivet av  Linda
Hade ett förhållande med en kille en gång, som när han var singel innan mig inte masturberade mer än ett par gånger om året. Ja, det är faktiskt sant !! Tappade nästan hakan i golvet när jag hörde det, men tydligen finns det killar som inte har så stort behov. Själv onanerade jag i regel varje dag som singel innan vi träffades, så jag vart ju något chockad av att höra det där.
Så att killar skulle känna som du beskrev, tror jag isåfall är lite psykologiskt, alternativt att bara ett begränsat antal känner så. För han kände då inte av något sådant.
 

Munkar

Skrivet av  Behovet går att reglera
i olika religioner masturberar inte alls.
 

Munkar...

Skrivet av  Jos
brukar hugga ved istället. *S* Såg på TV en gång...
 

Ja, och det värsta...

Skrivet av  Emma
är att den bilden sitter så hårt att män för det första inte "får" vara sårbara med sin lust och sexualitet (t.ex. inte ha lust eller hela tiden oroa sig för att kvinnan inte får orgasm eller för att han är för liten mm.), och för det andra att kvinnor ska ta ansvar för mäns lust, genom att klä sig och uppföra sig så att männen inte drabbas av denna djuriska drift. Som om män inte vore tänkande kännande varelser, utan bara offer för sin biologi.
 

Precis!

Skrivet av  Superwoman
Den här sortens attityd gör ju både män och kvinnor till offer för männens oemotståndliga sexdrift. Tragiskt för alla.
 

Jag läste faktiskt

Skrivet av  Pernilla
om en hjärnforskargrupp som genom mätningar kommit fram till att när kvinnor blir förälskade aktiveras känslocentrat i hjärnan, medan när män blir förälskade aktiveras den delen av hjärnan som har med sexualitet att göra.
Inte för att jag brukar lyssna på alla nya rön och resultat utan att ha mer underlag än en liten artikel...Men i allafall =O)
 

Jag kan då också känna..

Skrivet av  J med N & M
att jag är tvungen.. för att "få bort" kåthetskänslan eller nåt.. =) så jag tycker väl inte att ordvalet tvungen är så hemskt..
 

Hehe...

Skrivet av  Camelia
Det har väl precis blivit officiellt att tjejer överhuvudtaget onanerar. (Tack för det Sex and the City!) Vilket möjligen kan kommenteras på en fnittrig tjejmiddag, men inte annars. Hur ofta killar PRATAR om att de gör det vet jag inte, men efter att ha diskuterat den här saken med mina manliga vänner så har jag fått en helt ny syn på mäns sexualitet. ALLA (av sju stycken) brukade runka varje kväll, ungefär som att man borstar tänderna innan man somnar... Hej och hå. Försöker att lägga mig till med den attityden.

Och man kanske ska bli lite mer grabbig. Numera droppar jag gärna saker som: "Nehej ungdomar, nu ska jag hem och dricka sprit och pilla på mig själv, men ni får ha det så trevligt!" Det är lite intressant att se minerna på sällskapet. Prova!
 

Fast jag...

Skrivet av  Mimmi
måste erkänna att bland min sambons kompisar, inkluderat honom själv, så pratar de faktiskt inte så. Jag har extremt svårt att föreställa mig att de överhuvudtaget skulle prata om såna saker. De gjorde det som yngre, men inte numera =) Men jag har svårt att tänka mig att han har pratat på det viset med flera av dem, nånsin. Jag tycker det är skönt faktiskt! Jag har däremot flera väninnor vars män pratar "på det viset". Själv är jag inte ett ögonblick pryd av mig, däremot stör fult språk mig =))) Det blir så plumpt, fantasilöst och otroligt tråkigt för att inte tala om enkelspårigt och avtändande... Gillar antagligen mer vältaliga män som inte nödvändigtvis måste uttrycka sig i "djuriska" termer *ASG*
 

Nej jag håller med dig!

Skrivet av  Camelia
En del saker ska man helst bara GÖRA och inte tala om för den som vill lyssna! Dit räknar jag onani, toalettbesök, magåkommor, detaljer från sitt sexliv... och en hel massa annat! ;-)
 

Håller med.

Skrivet av  Linda
Mitt ex brukade alltid säga "nu går jag och bajsar", och jag vart lika irriterad varenda gång. Som att jag vill veta det ??!! Likadant frågade han mig alltid vad jag skulle göra om jag skulle på toa. Också lika irriterande. Det har väl inte han med att göra ?! Tycker inte om att säga sådant rakt ut. Det hör liksom till mitt privata.
Och likadant så frågade han mig också en massa gånger om jag onanerat och hur det var osv. Även efter att vi gått isär har han varit fasligt nyfiken på när jag gör det och inte. Jag är ingen pryd människa direkt när det kommer till sådant, men när vi hade ett förhållande så tyckte jag väl inte att jag hade lust att deklarera varenda gång som jag onanerat. Och efter att vi gått isär så har han då ingenting med det att göra !

 

*s*

Skrivet av  ****
Tror rent generellt att killar/män tar den biten lite enklare och med lite glimten i ögat men Ja, jag har tjejkompisar jag berättar för och även för min sambo. :D (inte alla gånger men om det faller sig så..)
 

Ja, om

Skrivet av  Mimmi
jag skall jämföra mig och min sambo så är det jag som är grov i mun och berättar mer än han kanske vill veta =))) Min bästa väninna och jag vet nog det mesta både om hur hon och jag funkar och vad våra respektivar går igång på och hur de fungerar. Min sambo behöver inte prata så mycket med min väninnas man för att begripa hur han funkar, eftersom han tycker det är så kul att prata om *ASG*. Lämnar liksom inget i övrigt att önska om man så säger, ha, ha, ha!
 

Ja det gör jag,

Skrivet av  TNT
till min sambo berättar jag det.
 

Med anledning av svaren ovan

Skrivet av  BasilIka
Varför ta upp denna fråga här? Vad vet vi tjejer om hur killar känner det egentligen (gör det ont eller inte om de inte får "tömma sig" varje dag?) Biologi eller påhitt? Det blir ju bara en massa bakomryggentjafs om man inte frågar männen själva. Fråga på Fråga Pappor t.ex. och påstå inte bara. Kör raka rör.
 

Hej Basilika!

Skrivet av  Superwoman
Vad jag har förstått så kan kvinnor men INTE män få svåra smärtor om de blir sexuellt upphetsade men inte får orgasm. Det ska bli intressant att se vad papporna svarar, men det är vad jag har "fått lära" mig.
 

jag berättar

Skrivet av  inte min sign.nu!
om det kommer på tal, att jag onanerat!
 

Min sambo säger inte så

Skrivet av  Nape
Nu vet jag ju inte hur killar snackar i allmänhet med varann när de bara är killar. Men jag har kollat med min sambo och han skulle aldrig i livet säga sånt. Jag håller sån info för mig själv också.
 

Jag...

Skrivet av  myself
säger inte heller att "jag var tvungen att borsta tänderna / blev bajsnödig/ filade av en trasig nagel/ klippte av en ojämn hårslinga/ satte in en tampong/ bytte strumpor etc innan jag stack" och det beror helt enkelt på att jag antar att det är helt ointressant.

Varför skulle ANDRA vilja veta om jag onanerat eller bytt strumpor den dagen? Varför är det så föredömligt?

Jag skäms inte för sådant - det är inte alls det det handlar om, men upplever inte heller att killars sexualitet alltid är så enkel som en del tror. Många killar/män är tvärtom gravallvarligt prestationsinriktade och känner väldiga krav på sig när det gäller det sexlivet med en partner och dessutom finns det fler än en som aldrig i livet ens för sin partner skulle medge att de onanerar.
 

Artiklar från Familjeliv