Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vacinations-utomlands-fråga

Skrivet av ?
Kan man åka till kanarieöarna med en tvååring som ännu inte fått MPR-vaccinet?
Svar
Jag kanske är hönsig...
...men jag skulle inte ha gjort det.

Just mässlingen kan ju få så katastrofala effekter (att barnet dör eller blir svårt utvecklingsstört) så jag har själv inte velat resa utomlands med mina ungar före MPR-vaccinationen!

Sen vet jag inte alls om det stämmer i ett större sammanhang, men det verkar som om just de som INTE vill vaccinera sina barn ofta är samma personer som oftare reser utomlands (i min bekantskapskrets finns det iaf ett starkt samband!). Och då blir det ju extra riskabelt, om man ska umgås med en massa andra ovaccinerade människor från världens alla hörn...
Skrivet av  Superwoman
Jag skulle göra
det! Vi var i USA innan dottern fått sin spruta. Tror inte det är SÅ mycket tryggare att vara ovaccinerad i Sverige, iaf inte nu längre. ALternativet är ju att ni ser till att nästan tvååringen får sin spruta innan ni åker.
Skrivet av  Mustardseed
jag har rest
sen min dotter var 3 månader, och helt utan vaccinationer. Vi har visserligen bara varit i Finland och Azzorerna. Men jag tror det är ok med att resa!( jag själv blir sjuk av att vara i Sverige....)
Skrivet av  Anne
Jag ahde inte gjort det
Just en utomlandsresa är väl ett sådant tillfälle som skulle kunna få folk att tulla lite på tidsrestrektionerna efter en sjukdom. jag ahde sett till att barnet fick sitt vaccin innan vi åkte, om det inte fanns medicinska anledningar till att inte göra det. I så fall får ni försöka ta reda på hur pass vanliga dessa sjukdomar är just där och om det finns ett nationellt vaccinationsprogram där. Skulle tro att det gör det på Kanarieöarna, de tillhör ju Spanien.
Skrivet av  Sofia*
Jag hade
rest. Vår dotter fick inte sin spruta förrän ett par veckor innan hon fyllde fyra. Hon har rest mycket hela sitt korta liv och det har inte varit ett alternativ för oss att ge henne mpr tidigare.
Skrivet av  Anne med 2
Vi tyckte...
att vi kunde det, nu var vi visserligen till Mallorca och Dominikanska rep.Vi frågade BVC och även de på vårt sjukhus som är specialister på smittskydd innan vi kunde känns oss lugna.Är ni osäkra så ta reda på mer av professionellt kunniga...
Skrivet av  Linda med Abbe-99 & Nora-02