Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

*myser och ler med hela huvudet*

Skrivet av Josefine
Igår..... ja..... *drömmer mig tillbaka*
Måste bara berätta om min lilla solstråle!
Han var på fritids igår för första gången på en månad för att jag skulle på ett möte med chefen och skriva ett nytt avtal.
Så han var på skolan 8.00-13.20 utan problem och sedan var han på fritids 13.20-16.00 och där hade det blitt en konflikt, men det var inte sonen som hade börjat den utan han hade suttit på gungan och bitit ihop och inte velat slåss. Men så hade den killen som var ett åt yngre buttat Emil av gungan och sdå vart sonen arg ( å det måste man ju få bli) så då hade han slagit till denna killen. Men sedan hade det vart bra. De hade rett ut det hela.
När jag hämtade sonen så lekte han kurragömma med en äldre tjej och en yngre kille där på fritids och det gick så bra så bra!!!
Han kom med mig hem och spelade dator en stund, sedan åt han middag och vi kramades efter middagen i massor och sedan cyklade han lite, hem och fikade och sedan sov han.
Inte en konflikt på hela kvällen! Bara en massa mys!!!!
Både sambon och jag gapade och myste!!! :-)
Fler än wild å jag som hade en toppendag i går??
Jag är så glad!

Idag ska han med en kompis i sin vanliga klass hem, å denna pojke är en av världens lugnaste tror jag! :-)
Sedan ska sambon hämta honom när han slutar jobbet.

Lite missar var det ju igår.... sonen hade tagit av sig strumporna (varför vet jag inte) och sprunit barfota halva dagen (iskalla fötter) sen hade han förstört skosnörena de spritt nya tennisskorna som han köpte på söndagen..... *suck* Men hellre det än en massa bråk!!!

Kram i massor till alla ni goa där ute!
Svar på tråden: *myser och ler med hela huvudet*

Skosnören och kalla fötter

Skrivet av  marib
bagateller man får ta :-) Visst är det nästan kul hur man har blivit, när andra föräldrar går i taket för att barnen kommer fem minuter sent hem, går barfota ute för tidigt, glömmer tvätta händerna före maten etc så lyfter åtminstone jag inte ens på ögonbrynen.
Det är kanske inte så konstigt att grannarna tycker att jag inte uppfostrar min son ordentligt *ler* jag gör som de flesta av oss, väljer mina konflikter med omsorg och det där är ju ingenting. Toleransnivå HÖG
I stället så har vi fått förmågan att verkligen njuta av de bra dagarna, hade en i lördags, lilla monstret lekte med sin två år yngre syster hela dagen. Jättesnäll och helt lugn, hur gullig som helst både hon och han sken av ren syskonkärlek, då är det skönt att vara mamma.
Började förresten stoppa i honom Efalex igår, ska bli intressant att se om den har nån effekt. kram tillbax :-)
 

Efalex???

Skrivet av  Josefine
Vad är det och hur verkar det???
Fått det genom BUP å varför??

Kramis!
 

Det är bl a gurkörtsolja + fiskleverolja

Skrivet av  marib
mumsfillibabba :-) som ges i kapslar. Han år dem när han var ca sex år med god effekt men det var första gången vi ens försökte oss på att medicinera mot anfallen så när de försvann trodde jag inte på att det berodde på efalexen så jag tog bort den. Resultat = illa, satte in dem igen men de hade aldrig samma effekt igen. Det var nästan sex år sedan så jag tänkte prova. Finns på naturapotek. Kommer inte ihåg HUR de verkade men just då fungerade dem
 

Okej!

Skrivet av  Josefine
Det var nåt sånt naturläkemedel vi provade först med, men det hette inte Efalex. Utan nåt annat.
Nån nattljusolja eller nåt sånt kosntigt hette det! :-)
 

Efalex

Skrivet av  inside
Hej!

Det är ett naturpreparat som ska vara bra för koncentration, oro etc.
Men jag har kollat lite på och läst och nu har det kommit en ny produkt på marknaden som heter Eye-Q som ska vara ännu effektivare.
Jag har börjat det på min dotter sen 3 veckor tillbaka så vi får se vad det ger.
Om du bor i Stockholm så kommer det att hållas en föreläsning om Eye-Q den 29 april.
Vi får hoppas och se och det gör någon nytta.

 

ja, det är lustigt så värderingarna förändras

Skrivet av  emils mamma
När min äldsta son i treårsåldern välte omkull sockerskålen med vilja, så blev han uppburen på sitt rum.
När min andra son inte slängde tallrikar omkring sig vid maten som treåring, var jag ganska nöjd. För i vanliga fall flög porslin och annat omkring runt denne pojke.
Men det gäller att sen hålla på reglerna igen för tredje sonen som inte har problem. Han är 4 och vill testa ibland om han kan göra samma saker som mellanbror, men det går INTE hem hos mamma.
 

Artiklar från Familjeliv