Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Basteamet?

Skrivet av ~Trixie~ med tre
Frågan ställd även på Dyslexi.

Är det någon här som varit i kontakt med något som kallas BAS-teamet? Vi ska dit på utredning av vår son som har läs/skrivsvårigheter och det verkar även som om skolpsykologen tycker att han har vissa sociala kontaktproblem (med kamrater).
Svar på tråden: Basteamet?

Vi har...

Skrivet av  Rövardotterns mamma
Vår dotter har utredds på ett BAS-team utredning rörde sig om AdHd och Dyslexi. Idag fick vi svaret på utredningen. AdHd diagnos men ingen dyslexi. Hennes problem med läs och skrivsvårigheter, mattesvårigheter har med AdHd:n att göra.

Rövardotterns mamma
 

Äntligen en som vet nåt!

Skrivet av  ~Trixie~ med tre
Så skönt att höra att någon känner till detta. Det känns som att man famlar i det mörka ibland. Var fanns detta BAS-team, på sjukhuset eller?
 

Basteamen

Skrivet av  Biggan

kom till för att avlasta sjukhusens utredningsenheter.

Skolläkaren är kopplad till Bas-teamet och Bup ingår också.
Min ena son är utredd av Neuropsykavdelningen vid Karolinska sjukhuset och den andra sonen av Basteamet.
Basteamets utredning var inte lika grundlig som sjukhusets har jag för mig att jag tyckte.
Kunskapen var inte lika stor för 8 år sedan när 1:an utreddes som för ett par år sedan när 2:an utreddes så jag tycker nog att bägge utredningarna gav lika mycket i slutändan ändå.
 

En fråga till

Skrivet av  ~Trixie~ med tre
Kände du förtroende för BAS-teamet. Jag har varit med om en obehaglig upplevelse på BUP för många år sedan då sonen plötsligt tvärvägrade att åka till sin pappa varannan helg. Det hela blev till sist ohållbart och jag kontaktade BUP som genast talade om att enbart mitt telefonsamtal med dem låg till grund för ett omhändertagande!!! Jag har aldrig blivit så rädd i hela mitt liv. Fick senare en ursäkt av BUP för deras klantiga beteende men skräcken sitter kvar i mig!
 

Hej

Skrivet av  Rövardotterns mamma
BAS-teamet som utredde Rövardottern var Dalens BAS -team i Stockholm. Vad jag förstod så hade de inte lika lång kö som t.ex. NU teamet på sjukhuset. Vi är nöjda med bemötandet. Psykologen träffade Rövardottern fyra gånger och logopeden tre gånger à två timmar. De var väldigt samstämmiga i sin uppfattnig om Rövardotter. Just nu känner jag mig så ledsen även om vi försökte förbereda oss på en diagnos. Skriver mer om det senare.

Hej då.
 

Blanda inte ihop Basteam(endast i sll) med Bup

Skrivet av  tanten
Bup är den psykiatriska vården för barn och ungdomar, finns i hela landet men kallas ibland för PBU. Ingår i landstingens sjukvårdande verksamhet.
Basteam finns såvitt jag vet endast i sll(stockholms läns landsting)
De är oftast knutna till något sjukhus och det finns flera stycken. De är sammansatta av personal från olika andra enheter inom sjukvårdent ex från Bup, barnläkarmottagn m fl, och utgör alltså inte en enhet där personal är fast anställd.Till basteam kan man komma på remiss från skola, BVC, barnläkare och Bup.
De utför utredningar inom det neuropsykiatriska området, dock ej autistiska störningar, det görs på BUP.
Bup kan man söka till själv på så kallad egenremiss, eller få remiss från skola, BVC, soc eller barnläkare.
Specialistteam för neuropsykiatriska utredningar av mer komplicerad karaktär finns på Astrid Lindgrens sjukhus på KS och såvitt jag vet även på Huddinge sjukhus. Remiss från annan enhet krävs för att komma dit och de har lång väntetid och tar inte allt. De fungera även som konsulter till de andra enheterna.
 

komplettering:

Skrivet av  Mammuten
Specialistteam finns även på Sachska (alltså SöS). Alltså: Sachska, Astrid Lindgren och Huddinge. Men bara för mer koplicerade fall som tanten skrev.
 

Artiklar från Familjeliv