Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

No1wildcat, svar längre ner!IMT

Skrivet av tanten
z
Svar på tråden: No1wildcat, svar längre ner!IMT

Hej och tack för svar=)

Skrivet av  no1wildcat
Jo,vi gick ju där i 8 år innan äldsta sonen fick sin AS diagnos pga att de INTE ville stämpla honom=0/Med det synsättet så har jag inte så stora förhoppningar på att det ska ske under överskådlig tid,att få till en utredning på Lilleman och då helst innan skolan börjar så han får rätt start från början och slippa allt krångel och strul som mina 2 andra barn haft.
Även BVC psykologen nämnde att de har(haft?)problem med BUP här sedan länge...
Tack snälla för att du tog dig tid och läsa och svara på mitt (som vanligt) långa inlägg*S*...Ha det gott!
 

Var det på "vanliga" Bup eller

Skrivet av  tanten
det speciella utredningsteamet? Teamen brukar ju inte dra på det, de utreder, punkt slut. Var det Bup som inte ville lämna över dit då?
Nu vet du ju att det finns ett speciellt utredningsteam så då kan du ju kräva att få komma dit direkt.
Har varit med om det på annat ställe också, att det på ett annars mycket bra Bup finns personal som inte riktigt fatta galoppen och håller både barn och förälder i meningslös samtalskontakt eftersom de aldrig fångar in det egentliga problemet.
 

Hej igen!

Skrivet av  no1wildcat
Var ut på Bup:s webbsida och såg det du föreslog..undrar om det överhuvudtaget fanns för en så där 11 år sen?Vi gick på vanliga BUP då fram till att sonen fyllde 15 då fick han sin diagnos...

Och jaa,det var precis så som du beskriver,vi gick och pratade-först hela familjen i nåt år,sen fick sonen gå på bildterapi och spela spel och rita.Till sist hamnade vi på Högbergshemmet(kanske du hört talas om)vi träffade dem 1g i v.Där man tex använde sig av Martemeo-osäker på stavningen *S*-och vi började använda belöningssystem mm.

Vid läkarkontakterna där när vi hade möten så ansåg de att nånting inom autism hade han och krävde att en ny utredning skulle göras av BUP.Annars hade vi väl traskat på här i samma fotspår*L*
Ja men då finns det ju hopp=)Tack snälla!
 

Jajamen, visst finns det hopp,

Skrivet av  tanten
och det är klart att du ska gå vidare. Idag finns faktiskt mer kunskap, i all synnerhet än för elva år sen, då körde man ännu mer som du beskriver. Det finns idag också tyvärr, men inte lika mycket.
Marte Meo är en bra metod, men kan inte användas som ensam åtgärd vid npf, däremot för att arbeta med vissa delar av beteendet vid npf och för att barn och förälder ska hitta fungerande samspelsmönster.
Lycka till! Kom igen om du tycker du behöver!
 

Artiklar från Familjeliv