Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ang melatonin

Skrivet av catrin
Hej alla föräldrar.
Ja har inte skrivit här på länge. Ja har en 6 årig kille med adhd som medicineras med ritalina 20 mg 8 tim på morgonen och eftm. På vardagar går hans medicin ut vid ca 21. Problemet är att han har ganska svårt att somna på kvällen. Han kan ligga vaken till klockan 22 och har lagt sig vid 20. Nu undrar ja om någon har erfarenhet av melatonin.Kan man ge de när han har medicin kvar i kroppen på kvällen.
Ja är lite skaraj att fråga läkaren eftersom han redan har hög dos för sin ålder. Risken är att läkaren tar bort eftermiddags dosen.

Catrin
Svar på tråden: Ang melatonin

Hej Catrin!

Skrivet av  fifi med 5 underbara nattsuddare.:-0
Melatonin är ett hormon som finns naturligt i allas våra kroppar, och är inte farligt att ge även om man äter annan medicin. Min 4 åring (autism) samt 5 åring (adhd) får två resp.en kapsel på kvällen. Melatoninet verkar endast 20 minuter, så det gäller att ligga i sängen och vara klar för släckning, läggning. På min lilla adhd-tjej är det kanon, hon somnar inom 10 minuter. Killen är det olika med.Kan ta ett par timmar, eftersom han inte kommer till ro alls ibland.
Eftersom det bara verkar så kort tid är man helt opåverkad av det efter bara en halvtimme - alltså inge "baksmälla" eller drogad känsla. Blir bara i bästa fall pömsig.. Läkaren får söka licens på detta, eftersom det är en "naturprodukt", och ingen reg.medicin
 

Artiklar från Familjeliv