Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

nytt lägsta rekord..

Skrivet av Ingrid
I kväll hade Josefin 1,6. Så låg har hon aldrig varit förut. Vi har haft extremt bra värden den senaste veckan. Knappt över 10 någon gång och ändå inga känningar.

Konstigt nog verkade hon inte alls påverkad av det låga värdet. Efteråt när vi fått i henne druvsocker och saft och värdet var 3,6 så verkade hon dock må jättedåligt och grät mycket. Brukar det vara så? Kommer reaktionen efteråt? Kan man få en rekyl även om man inte blir så låg att man svimmar?
Svar på tråden: nytt lägsta rekord..

Ja,

Skrivet av  Kristin
rekyl kan man få så fort man har haft en kännig. Man behöver inte vara så låg för att det ska bli en rekyl. Det är inte konstigt om hon blev ledsen efter att ha varit så låg. Först så mår man väl jättedåligt och så måste det kännas väldigt obehagligt.
Men du var ju där och hjälpte henne och hon blev snabbt bra igen! För henne är det glömt och borta nu! Grattis till de förövrigt jättefina värdena.
 

vad tror du..

Skrivet av  Ingrid
Hon fick vanlig middag men utan mjölk till för vi gjorde våfflor till efterrätt. Det måste varit så att insulinet tog snabbare och våfflorna liksom låg som en klump som tog tid att gå ut i blodet och därför hann hon sjunka så lågt.

Vid känningen fick hon druvsocker och vanlig saft men även en skvätt mjölk. Sedan hade hon våffla, middag och extra makaroner i magen. Blodsockret gick upp 3,6 fem minuter efter det låga 1,6 värdet sedan 7,0 inom 10 minuter. Efter ett par timmar hade hon 19 och då gav vi faktiskt extra insulin, 2 enheter när hon sov. Sedan har hon legat bra hela natten. Mellan 5-10 för att vakna på 5,1. Vad tror ni. Var det en rekyl eller kom bara maten senare och på en gång?
 

Mycket

Skrivet av  Kristin
möjligt att det var rekylen som kom då! Skönt att hon hade så bra morgonvärde dagen efter. Våra läkare säger att vi inte ska ge något x-tra vid rekyler utan låta dem försvinna av sig själva. Men ibland är det ju svårt att veta om det är en rekyl eller inte...

 

Ofta..

Skrivet av  Lotti m. Isac o Evelina
När man ligger på fina värden dvs under 10 en längre tid så reagerar man inte lika lätt på låga värden ofta blir de sas fördröjda och själva känningssymptomen kommer lite efteråt. Råkar mycket ut för detta själv.
Lotti