Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

oxå ny här

Skrivet av lena
Har bestämt att jag ska sluta röka....skulle gärna vilja ha en "pepp" kompis som oxå slutar samtidigt.Jag vet att det kommer att bli sååå svårt....är storrökare o har rökt i många,många år.
Svar på tråden: oxå ny här

Jag rökte 1 pkt/dag..

Skrivet av  sisla
Och hade rökt i 13 år. Jag tyckte jag var riktigt rejält fast i missbruket, och var dessutom säker på att jag var en "beroende-typ" som det skulle bli näst intill omöjligt för att sluta röka. Jag försökte också sluta, säkert tio gånger, alltid med urusla resultat. Jag lyckdes inte stå emot begäret mer än några dagar. Nikotinersättningsmedel funkade kass, jag mådde illa och blev yr av plåster, tuggummina fick jag ont i magen av osv. Hopplöst läge?

NÄPP! För sen läste jag boken "Äntligen icke-rökare" av Allen Carr, och i takt med att jag tog mig igenom boken desto mer blev beroendemekanismerna tydliga för mig. Jag kände det som om Allen Carr hjälpte mig att se klart på rökningen igen, och att jag blev av med hjärntvätten som lurat mig att det skulle vara så himla SVÅRT att sluta röka. Jag blev istället väldigt hoppfull och ivrig att få sluta röka. Enligt instruktionen ska man röka som vanligt medan man läser boken, man får absolut inte skära ner på konsumtionen och inte heller använda sig av nikotinmedel av något slag, det bara försvårar och förlänger processen enligt Carr.

Jag rökte min sista cigarett i september -03. Slutade tvärt, utan nedtrappning och utan nikotinmedel av nåt slag. Jag har inte ens varit i närheten av att börja igen. Den här gången var det LÄTT och glädjefullt att sluta röka. Det innebar faktiskt inget lidande eller dåligt humör överhuvudtaget! Låter otroligt, men är sant!

Kan inte göra annat än rekommendera denna bok för dig också, och för alla rökare, jag känner mig som en missionär! Det finns ett lätt sätt, det gäller bara att du kan tänka dig att släppa taget om din "idé" om att det måste vara sorgligt, svårt och tråkigt att sluta röka!

Lycka till :-)
 

Tack

Skrivet av  lena
Tack för ditt svar....o grattis till att du slutade röka,måste vara sååå skönt.Jag tvivlar lite på att jag kommer att lyckas... :(
 

varför tvivlar du?

Skrivet av  sisla
Jag undrar verkligen! Det finns ju en massa människor runt om i världen som lyckats hur bra som helst med att sluta röka, jag är ju inte unik. Det tråkiga är väl att de flesta slutar skriva här när de inte längre upplever rökslutandet som en "kamp" som de behöver pepping i. Du skulle behöva läsa mer "lyckliga" historier om rökslut, kanske?

Vad är det som får dig att tvivla? Jag tycker du ska ge boken en chans åtminstone. Den lär inte påverka dig negativt åtminstone.
 

peppkompis har du här!

Skrivet av  Jess
Jag tog min sista cigg för 3 dagar och 4 tim sedan. Detta efter att ha rökt dagligen i 17 år.

Det är inte en dans på rosor, det kan jag inte säga, men det klart mycket enklare än vad jag trodde, åtminstone hittills. Det skulle ändå vara skönt att ha någon att maila med som är på samma trappsteg i röktstoppet som en själv, även om det är nyttigt att höra erfarna människor oxå.

Du får jättegärna maila mig om du vill Lena (är vi fler som just har/just ska sluta röka så kanske vi kan starta en egen liten mailpepparlista).

Lycka till alla som kämpar![email protected]
 

ja

Skrivet av  lena
jag vill gärna fortsätta o prata med dej..kunde inte sluta idag,men jag gör ett allvarligt försök i morgon igen...
 

Du tänker nog lite galet när du "försöker"...

Skrivet av  sisla
Det funkade inte för mig så länge jag "försökte" sluta röka. Det funkade inte förrän jag kunde säga till mig själv "nu slutar jag". Dagen därpå sa jag inte "jag försöker sluta", utan "jag har slutat". Blir lätt att man tillåter sig själv att misslyckas så länge man bara "försöker".

Jämför om din partner sa till dig "jag försöker vara trogen". Huuu! Jag vill höra min sambo säga "jag är trogen!".

Ordens och tankarnas makt är enorm, och DU är inte alls så klen som du gör dig när du tänker att ciggen kan vinna över dig, Lena. Du vinner lätt över ciggen när du törs bestämma dig för att rökarlivet faktiskt är över!
:-)
 

Håller med Sisla...

Skrivet av  Jess
och jag håller oxå med Allen Carr i att rädslan är det största hindret för att sluta röka.

jag var vettskrämd vid tanken på att sluta röka men efter några månaders förberedelser och avprogrammering var det så dax att ta språnget (och det var precis så det kändes när jag fimpade sista ciggen, att jag vågade ta språnget och säga NU har jag slutat!).