Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kan man styra förälskelse ?

Skrivet av Jessica64
Min man har på avstånd varit förälskad i en kvinna under hösten, han säger att han inte ville att det skulle vara så , bli så men att han inte kan rå för vad han känner/kännde? Jag menar på att man kan styra sitt beteende, genom att göra sig öppen eller stängd för förälskelse ? Och kan en förälskelse vara ensidig, behövs inte lite flirt/öppenhet från den andra parten för att en förälskelse ska väckas. Vad tycker ni ???
Svar
Jag tror så här
Är man förälskad, lycklig och tillfredställd med den partner man har så letar man inte, är inte öppen för, eller ens tänker på att kunna bli förälskad i någon annan oavsett om någon flirtar med en eller inte.
Skrivet av  
Det tror jag med IMT
.
Skrivet av  Ellen
Jag
tror som de övriga har gjort. Det är lätt att man vänder sig utåt(omedvetet?) när man har det dåligt i sitt förhållande, istället för att ta tag i problemen. Kanske kan ni se detta som en varningsklocka, om han nu verkligen "bara" varit förälskad på avstånd? Kanske familjeterapi? Om DU känner att du vill ge honom fler chanser såklart.
Skrivet av  Chili
Jag tror tvärtom
Jag tror nämligen att det är oerhört lätt att bli "förälskad" dvs. förtjust i någon annan även om att man är relativt nöjd med sitt förhållande.

Detta kan särskilt inträffa under känsliga perioder av ens liv t.ex. när kvinnan är gravid, ammar osv. för då - helt oavsett att mannen älskar kvinnan - kan mannen ändå känna sig utanför..

Samma sak gäller även för kvinnan låt oss säga under perioder när det gemensamma livet - trots kärleken - inte får blomma om mannen arbetar mycket, reser mycket osv.

Jag menar att förälskelsen i sig behöver inte vara "ett varningstecken" eftersom bägge två vet att detta händer och det är naturligt.

Däremot tycker jag definitivt att man kan styra sina handlingar. Hoppa över skalarna behöver man inte göra helt oavsett "förälskelsen".

Fördöm inte honom så hårt då ska du få se att han vågar öppna sig och ni kan prata er igenom krisen..

Kram
Skrivet av  Lasse
man kan styra sina handlingar..
och det är det viktiga!
Skrivet av  Den trökiga sambon..
Beror på hur man mår
För mig har det varit så här. När jag levt i ett bra förhållande, där jag mår bra och är nöjd med tillvaron, då har jag aldrig hamnat i situationer där otrohet skulle kunna ske. Visst har män flirtat då och då, men jag har aldrig tagit åt mig det. Bara sett det som roligt och upplyftande för självförtroendet. Men jag "tar inte in det"... Inget kan starta inom mig. Spelar ingen roll hur attraktiv eller trevlig mannen ifråga är. Det blir det samma som en trevlig vän istället.
När jag däremot har levt i ett dåligt förhållande, då händer det mycket lätt att jag blir förälskad i någon annan. Tror man sänder ut signaler lite mer också, kanske omedvetet, om att man är tillgänglig liksom...
Skrivet av  Anna
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons