Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

angående matning!

Skrivet av edelweiss med Leandra 28/11
Jag har funderat på en sak, vet ej om nån har nån ide men tänkte höra om nån känner igen detta!
Vi fick altså en tjej med gomspalt , som i dag är 4 månader, i början hade vi det ganska struligt med matssituationen, tills vi slutligen bestämde oss för habermann flaskan (eftersom den ju e lättast att få tag på om man behöver ny)
Dom 3 första månaderna sög hon värkligen för att få i sig mjölken, man såg det tom på kinderna, men så plötligt för 1 månad sedan har hon liksom tappat den tekniken och nu bara liksom trycker hon tungan upp och ner mot pipen och sväljer! Det fungerar detta också men tar lite längre tid och som sagt suget e borta!
Dessutom får vi sitta och pumpa till annrs blir hon arg och nervös att det kommer för dåligt!
Hur har era bebisar gjort som ätit med habermann?
Svar på tråden: angående matning!

intressant!

Skrivet av  eva m Lasse-04
Vi använder iofs inte Haberman utan köpenhamnsnappen (eller vad den kallas) men Lasse som är 12 veckor har oxå börjat krångla när han äter, från att inte alls haft några som helst problem. Verkar nästan som att han blivit lite lat och vill att vi ska göra jobbet åt honom ; ). Är lite orolig för att vi har "skämt bort honom" när vi hjälper till och trycker sådär mycket, fast samtidigt vill man ju inte att han ska vara frustrerad vid matningen utan att han ska va glad å nöjd. Jag har funderat på om det är så att han är i en tillväxtperiod som gör honom jättehungrig så att han helt enkelt inte har tålamod att suga i normal takt kanske kan man mata lite oftare under en period. nu vaknar han bäst att skynda sig å värma mjölken........
 

Aldrig sugit

Skrivet av  Karin med Sigrid 021119
Sigrid har aldrig sugit på habermannappen, utan tryckt med tungan. Men vi har oftast inte behövt hjälpa till och trycka, eftersom hålen blivit större av sig själva allt eftersom vällingen blivit grövre. Fast ibland trycket vi kanske för att det skulle gå lite fortare (om hon t ex höll på att somna för att det tog sån tid att äta...)
Lycka till med matningen. Sigrid är snart ett och ett halvt, men tycker fortfarande om att få flaska på kvällen, och det kommer vi nog fortsätta med länge...
 

Artiklar från Familjeliv