Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Här har vi fått Svinkoppor...

Skrivet av Kicki med Ida 020130
...i fredags ringde jag till barnakuten för Ida hade feber för 3:e dagen och hade ett utslag(vattenkoppor trodde vi.) Barnläkaren som tittade på henne hade aldrig sett något liknande utslag utan TRODDE att det var något på kanske en tröja iriterat eller torr hud. Sedan lyssnade hon på hjärta och lungor och sa att allt var bra. Jag frågade om inte hon skulle titta i öronen så det inte var öroninf., men då sa doktorna att barn har inte feber då. Konstigt sa jag för det har Ida haft varje gång. Så slappt!! Idag ringde jag BVC och en annan läkare tittade. Han konstaterade Svinkoppor, tydligen går det en epedemi här där vi bor.
Men vi fick ingen medicin utan ska torka med alsolsprit. Har läst på nätet att man ska smörja med antibiotika eller få penicilin.
Är det någon här som har haft barn som haft svinkoppor, men inte fått något mot det?
När kan dom återgå till dagis?
Svar på tråden: Här har vi fått Svinkoppor...

svinkoppor...

Skrivet av  Cathrine med Jennifer
På dagis trodde de att Jennifer hade svinkoppor för några veckor sedan, men som tur var var det inte det.

Enligt läkaren som tittade på Jennifer så sa han om det skulle börja likna svinkoppor det minsta så skulle vi komma tillbaka för han ville titta på det igen.

Det finns en receptfri salva på apoteket som heter Microcid som är ganska bra, men läkaren tyckte nog att den som var receptbelags var bättre och sa även att om den receptbelagda salvan inte hjälper krävs en penicillin kur.

Jag tror inte man får gå tillbaka till dagis förrän svinkopporna är helt borta. (OBS, skriv inte att det är svinkoppor till fk för då får du ingen ersättning eftersom svinkoppor inte räknas som någon sjukdom)

 

Konstigt

Skrivet av  thinker
Om man inte får ha sitt barn på dagis måste man väl vara hemma med sitt barn och då borde det väl bli vård av barn. Låter helt sjukt att man inte skall få någon ersättning från FK då. Förstår inte resonemanget alls?
Tur att man får veta sådant i förväg. (vi är inte drabbade men bra att veta) TACK!
 

Visst...

Skrivet av  Cathrine med Jennifer
... är det sjukt...
Det blir ju moment 22 av det hela...

Försäkringskassan är ju ganska bra på att hitta på krångliga regler...

Det är bra att veta ifall man skulle bli drabbad iallafall.
 

trist =(

Skrivet av  Jojan å Elias
Elias har haft det 2 gånger.
De ska vara hemm tills kopporna blivit torra.
vi fick första gången microcid på apoteket, det hjälpte inte ett dugg, då fick vi pencelin. De försvann med en gång.
Andra gången fick vi det på en gång.

smittar ju väldigt så var nog att tvätta händerna, och att din tjej har en egen handduk å sådant ..
Lycka till!
 

Hej

Skrivet av  Therése m. Alva -00 och Dante 020223
Jag läste i barnläkarboken att man brukar börja med att tvätta såren. Det finns oxå någon baktieriedödande salva på apoteket. Men om det inte germed sig kan man behöva antibiotoka.

Vi var hos doktorn idag med Dante. Hon skulle kolla ev. öroninflammation, men såg inget pga att det var proppfullt med vax. Men hon sa att eftersom att han inte hade över 38 i temp. så trodde hon INTE att det var öroninflammation, för då brukar man ha över 38...
Ja du, se vad olika de säger doktorerna...
 

Theo

Skrivet av  Kattis med Theo 020127
hade svinkoppor och fick penicillin. Det var dock i kombination med över 40 graders feber, så jag tror det var därför han fick antibiotika. Det är inte alltid svinkoppor behöver behandlas har jag läst. Fick veta av en kompis som är läkare att man helst inte ska ge kåvepenin mot just svinkoppor, eftersom det bara ör typ 25% chans att kåvepenin tar svinkoppor. Vi fick just denna medicin, så jag blev så trött när jag fick veta detta. Men Theo blev frisk på ett par dagar, så det gjorde nog nytta (eller så hade han blivit frisk ändå).
 

Artiklar från Familjeliv