Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lucia på dagis

Skrivet av Lena
Har precis varit på luciafirande på dagis! Jättegulligt, Leon var med hela två låtar, sen kom han springande och hoppade upp i mitt knä :). Men alltså, om jag var 3 år skulle jag göra detsamma; jag tror ALLA föräldrar skulle ta kort med blixt under första låten, barnen stod liksom som i ett stroboskop av blixtar... Sen lugnade det ned sig men då hade redan flera barn börjat gråta och lämnat tåget, och mer än hälften sjöng inte utan stod och tittade förvirrat. Är det så på era dagis också ..? Det kändes som om det var viktigast att få det på bild, inte att låta barnen sjunga sina sånger som de övat i veckor...
Svar på tråden: Lucia på dagis

Har oxå

Skrivet av  Nina m. Colin 011217 & Aimee 030628
precis varit på dagis lussefirande! Jättemysigt! I år var dom ute och det var nog tur för det var väldigt mycket folk.
För att inte alla barnen skulle bli jätteskärrade så fick man inte plåta förrens allt var klart, tyckte jag var bra. Fast alla blev som tokiga sen å skulle plåta, vilket gjorde en del barn rädda, tycker jag är lite synd, det är ju inte det som är det viktigaste.

Det var iaf jättemysigt och både Colin & Aimee stod kvar hela tiden i tåget, trodde jag inte ;) Jättekul å se, för jag vet att dom har övat så mycket :D
 

Mysigt

Skrivet av  Kattis m Theo & Pyret v 16
Theos dagis firade i fredags, dom var hur söta som helst. Theo var med i tåget hela tiden i år, jag hade faktiskt inte trott det. Det var hyfsat mycket plåtande hos oss också *försöker inte känna mej skyldig*, men det gick bra, ingen blev lessen faktiskt. När jag har jobbat på dagis brukar vi säga till att de får ta kort efteråt, det har varit bra.
Blev oerhört rörd av att se att min lille store son sjöng med i precis varenda sång. Jösses va stor han har blivit!
 

Vi hade firandet i lördags

Skrivet av  Malin m Leia 020307 + Valdemar 040713
Vårt dagis hade julfest med luciatåg i lördags. Hur fint som helst. Leia gick med i tåget (förra året vägrade hon) och sjöng med i alla sånger. Man blir ju så stolt:)
/Malin
 

vi

Skrivet av  Myzan & Co
ska på firande kl.15.00 på vårt dagis.
ska bli spännande att se dom små, men det lär väl bli lika "hysteriskt" med kameror... kan förstå det, man vill juh gärna ha sin älskling på bild när han/hon går i luciatåget.
jag funderar på att ta med videokameran, den blixtrar juh inte iaf *ler*
kramar från oss
 

1530 idag

Skrivet av  Hjärter dam m. IF
isadora sjunger alla sångerna hela tiden men har fortfarande inte öppnat munnen på dagis, ska bli spännande. Sist stod hon kvar hela tiden, får väl se hur det går idag.
Mest spännande ska det bli att se om de får på henne kläderna och vad hon tänker vara. Hon har varit benhård på att glitter ska hon ha tills igår halvfem då hon absolut skulle ha ljus i håret. Vi var inne i stan så jag köpte en luciakrona. Får se hur det ser ut då...
 

PS

Skrivet av  Hjärter dam m. IF
blev avbruten.
Vi är ute och har fotoförbud tills alla sånger är sjugna
 

Thelma gick..

Skrivet av  Jessica med Thelma 020224
i morses kl 07.00 hon var sååå söt..=)

På vårat dagis fick vi inte ta kort under tiden men filma. När dom hade sjungt sista sången och innan dom skulle sjunga o gå ut, tände dom lamporna så fick alla ta kort på en gång o sen var det bra.

Det tyckte jag var jättebra, för det är himla irriterande om folk håller på att ta kort hela tiden..

Jag filmade o det funkar juh bra och störde inte, sen tog John kort när vi "fick" ta =)

 

Bra tips!

Skrivet av  Linda & Karl Johan -02
Vi skall ha firandet kl 16 iag. Förra gången gick det bra. Vi får se hur det går denna gången! Det känns som att de är lite mer medvetna i år om allting! Fast Karl Johan har precis kommit ur en lång blygperiod så jag hoppas att allt skall gå bra. Han skall vara tomte
 

Bilder på hemsidan

Skrivet av  Monica m Rebecka -02 o Hannah 040509
www.appelkvist.net

Rebecka går ju inte på dagis längre :-(, men hon fick komma och vara med på gamla dagisets firande. Så vi åkte in till stan och var med i morse. Rebecka har inte varit med och övat och ville inte vara med där framme. Det var inget hysteriskt fotograferande, och jag tog mina bilder efteråt.

men Rebecka ville inte gå hem efteråt och sa sedan atthon ville flytta tillbaka in till stan och var ledsen. :-(
 

Stackars...

Skrivet av  Lena
Åh stackars Rebecka, det måste göra ont i mammahjärtat att höra..! Liten!
 

Toves dagis

Skrivet av  Nerica med Tove+2
har öppet hus med luciafrukost, risgrynsgröt och skinkmacka. Nästan alla föräldrar och syskon är där. I år hade de ett lite kort luciatåg där det mest var personalen som sjöng.. :) Man såg att barnen tyckte det var lite läskigt med allt folk + att se varandra i lussekläder.
 

Igår kväll

Skrivet av  Lisa o Adam 8/2
var vi på luciakväll på dagis. Det var sååå himla fint!! Alla barnen var helt otroligt duktiga, stod därframme allihop o sjöng säkert 6-7 sånger utan att nån ville gå till mamma eller dyl (inte för att det skulle ha gjort nåt såklart). Adam tyckte det var jättekul o ville absolut ha tomtekläderna på sej imorse igen o ville "gå till lekhallen o sjunga för alla mammor o pappor".
 

Artiklar från Familjeliv