Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad ska jag göra åt min hypokondri???

Skrivet av Olycklig
Jag lider så fruktansvärt! Kan inte ta i mina barn av rädsla för att upptäcka någon knöl, detsamma med mig och min man. Det är hemskt! Står på kö till psykolog och har fått utskrivet Efexor, som jag inte har vågat ta!!! Hjälp mig, jag går under!!!
Svar på tråden: Vad ska jag göra åt min hypokondri???

har du försökt på andra sätt?

Skrivet av  sisla
Har du läst böcker om hypokondri och ångest?

Har du kollat info på nätet?

Här finns ett antal artiklar inriktade på förändring och självhjälp:
http://aftonbladet.se/halsa/psyket.html

Jag tror att kognitiv psykoterapi är det som skulle vara dig till störst nytta, men den psykolog du väntar på kanske inte har den inriktningen? Du kan lära dig väldigt mycket om vilka mekanismer (tanke/känsla/handling) som sätter igång din rädsla, och framför allt hur du ska komma ur de negativa mönstrena och istället komma in i cirklar av positiva och goda tankar/känslor/handlingar som stärker dig och gör att ditt liv utvecklas åt rätt håll.

Läs, skriv, studera dig själv och din "sjukdom"!

Här kan du också kolla självhjälpsprogram via datorn, med kognitiv inriktning, som bot för bla stress och panikångest. Jag tror kanske att mycket av det man lär sig i panikångestprogrammet skulle kunna vara till nytta för dig.
http://www.careit.com/content/pub/portal_privat/utbildningar.asp

Ta tag i detta nu, gå inte omkring och lid i onödan mer, det finns hjälp att få! Och DU kan också hjälpa dig själv, det är jag övertygad om.
Lycxka till!
 

Boktips!

Skrivet av  SO
"Hypokondri och kognitiv terapi" av Ingvard Wilhemsen.

Författaren driver en hypokondriklinik i Bergen, Norge. Terapin fungerar bra och går att få även här, men tyvärr är kognitiva terapeuter en bristvara i Sverige. Boken är välskriven och lättläst.

 

Tack snälla ni!

Skrivet av  Olycklig
Jag ska kolla det ni säger.

Kram
 

Artiklar från Familjeliv