Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Misslyckade möhippor...

Skrivet av Lycky lips
Tre möhippor har gått av stapeln runt mig (inte jag som är brud) och alla tre har varit snudd på katastrofala. Brudarna har blivit grundligt besvikna och har nog mer uppskattat en vanlig tjejmiddag.

Varför ordna hippa om ingen vill anstränga sig?
Alla tre blev kidnappade på olika sätt, men där tog det roliga slut. Vissa inslag var helt okej för hipporna men det fattades något hela tiden. En kul kidnappning, en sväng till en dyr modebutik där hon fick färganalys och tips på hur hon skulle klä sig, sen var vi klara....Kl 18:00 var allt över och det var på tok för tidigt att börja krogrundan...
Nästa tjej fick en finurlig karta med anvisningar om klädsel och andra kul instruktioner. Hon fick en timma hos en spådam och en kartong skämtsaker från Buttricks. Sen var det över...
Min kollega blev hämtad av ett knuttegäng på jobbet, de badade henne i champagne och fick en hockeyhjälm med idollagets autografer på. Sen var det slut...

Jag har pratat med dessa tre brudar och alla hade väntat sig något mer... inte dyrt bus men just bristen på bus och engagemang spred sitt grå skimmer över allt. Jag var bara med på två hippor och jag fattar vad de menar. Jag hade inget finger med i planerna och blev lika förvånad jag. Är det så här en hippa ska vara?
Kidnappning + aktivitet = max 2 timmar... sen då? Ska inte en brud få ha trevligt hela kvällen? Resten av kvällen verkade i båda hipporna inte vara planerade alls. Ingen verkade bry sig heller tyvärr... Det var faktiskt bruden som föreslog en trevlig fortsättning.

Om man inte kan komma överrens om en bra aktivitet som räcker längre än 15 minuter kan man väl lika gärna ordna en tjemiddag med lite roligt kortspel istället? Det hade i alla fall jag uppskattat mer.
Jag vill inte ha någon hippa för mig med dessa erfarenheter, tyvärr.
Svar på tråden: Misslyckade möhippor...

Jag gifte mig..

Skrivet av  Jenny.c
i Gällivare i december -00. Min möhippa var dan efter julafton så allt var stängt men tjejerna lyckades riktigt bra trots det. Först blev jag kidnappad hos min kompis, (jag misstänkte ingenting)de tog på mig fullt med kläder och körde mig till en stor kulle där vi åkte pulka och drack choklad med punsch. Sedan skulle jag in på den enda öppna affären (Statoil!!) och sälja pussar för 10 kr/st. Blev inte så mycket pengar där inte! Sedan åkte vi och bastade och spelade ett spel som de gjort själva med lite frågor till mig. Sedan åt vi ute på krogen och dansade natten lång. Mycket pussande blev det, fick ihop närmare 400 kr. Jag hade jätteroligt och bröllopet blev helt perfekt!
 

Måste fråga då

Skrivet av  Lotta Li
Varför ansträngde inte du dig för att det skulle bli bättre möhippor?

Jag har alltid trott att alla som ska vara med på möhippan hjälps åt. Dom som inte kan hjälpa till kan ju inte, men då tycker inte jag att man har rätt att klaga på vad dom andra har gjort sedan.

Man kan ju inte bara luta sig tillbaka och tro att "någon annan" ska fixa.

Jag har varit med om två gånger att tärnorna inte har skött sin uppgift riktigt, då har jag själv tagit större ansvar. Jag känner inte att jag kan vara med på en halvtaskig möhippa för då skulle jag skämmas, utan då tar jag hellre tag i det hela och styr upp det så att det blir ordentligt.
 

Artiklar från Familjeliv