Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Förstår ditt tänkande

Skrivet av Sölvi med 6 barn
Jag har haft rätt snabba förlossninger.
1. 4,5 timmer från första värk, inkommande till BB med krystvärkar.
2 & 3. 4 timmar från första värk, med en halvtimmes väntande mellan barnen (tvillingar)
4. 3 timmar och 15 min från första värk
5. Helkonstigt, fattade inte att förlossningen var igång då det var som vanliga förvärkar. Fattade det först vid en stark värk medans jag var hos läkaren på em, körde direkt till sjukhuset (30 minuter), 5 minuter efter jag kom in till förlossningen var hon ute -50 minuter efter jag fattade att det var på gång.
6. Kännde presis som du, vågade inte lita på att jag skulle hinna in. Tar ju 30 minuter att åka också. Efter mycket om och men beslutades att jag skulle få komma in på dag 40+0 (altså dagen efter BF) om jag var på gång kunde de sätta i gång mig. Så blev det. De tog vattnet och sedan satte de dropp. Men, även om jag tycker jag fick en rätt så bra förlossning där jag hann med alla delar, så vill jag inte göra om det. Det gjorde mycket ondare än de andra. Förra var ju nästan smärtfri, men denna var jobbig! Och inte var det så snabbt heller, är osäker, men tror det tog en 4-5 timmar sedan de tog vattnet.
Nu är jag förhoppningsvis på gång till att bli gravid igen (efter 2 missfall) och tror att jag skall lita på naturens gång denna gång...
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv