Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Absolut inte dagis!

Skrivet av Lena_O
Det förlorar du på i längden.
Jag har 15 månader mellan tjejerna och de skolades in på dagis samma dag när lillasyster var 1,5 år.

Att ha båda hemma samtidigt var det absolut bästa jag kunde ha gjort. Det gjorde att de svetsades samman och alla rutiner gick att samköra och de sov exakt samma tider t ex.

Kan ge dig lite tips om att de som lämnar bort det äldre barnet på dagis får ofta problem mellan syskonen. Dessutom så får man sämre koll på att fostra sina egna barn när hälften sköts på dagis av personalen.

Att dagis fostrar barn är ju ofrånkomligt när man väl behöver dagis för att jobba. Men det är klart skönt att skjuta på det så långt som möjligt.

En annan sak man också missar, är att det blir mer stress att hämta och lämna till dagis. Man kan hamna i onödiga konflikter för att t ex det äldre inte vill den dagen.

Du utsätter också din bebis för onödig smitta visa syskonet. Barn blir alltid sjuka när de börjar på dagis, och det är skönt att slippa det med små bebisar. Det kommer ju larmrapport på larmrapport om olika smittor numera, och så var det inte för några år sedan när man var hemma med alla sina barn när man var föräldrarledig.

Kanske ska tillägga att jag själv inte förstår att man klarar av att lämna bort sina barn i onödan. Den dagen kommer ju när du börjar jobba igen, och sedan får du aldrig den här tiden med småbarn tillbaka. För det rullar på sedan och då är det ju lite försent.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv