Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag har äldre barn

Skrivet av Lena_O
Det är 15 månader mellan tjejerna och de går i högstadiet nu.

Tjejerna har ju följts åt sedan dagis då de skolades in samma dag. De hade ofta samma kompisar, ensambarn eller sykonpar. Hade den ena en kompis så fick den andra vara med, just när man leker är det ju alltid fördelar med fler.

Har de velat leka i fred, så är det oftast den gästande kompisen som vill det, inte någon av tjejerna. Så jag upplever det mer som att kompisarna har svårt att vara med sykonen i så fall.

Men de delar fortfarande på kompisar än idag, och de har gått på skilda skolor (i olika kommuner) sedan 5 år tillbaka, vilket gör att de har kompisar som syskonet inte känner. Ändå får den andra vara med om de är här hemma.

När de är med syskonpar så kan det ju variera. Det är ju inte säkert att syskonparen är så sams, men det brukar lösa sig när de är med våra tjejer.

Men jag är lite av den åsikten att är man hemma och den ena inte har en kompis, så tycker jag att de kan vara tillsammans allihop. Skillnad om man är ute och gör något.

Hade det däremot varit större åldersskillnad så hade jag känt att det var viktigt att kanske hålla dem skilda.

Egen sfär vet jag inte om man har så stort behov av när man har ett syskon så tätt. Det är ju inte samma sak som att vara utan syskon eller ha större åldersskillnad. De har ju ändå väldigt mycket gemensamt, och mycket gemensamt med tvillingsyskon. Det är nog något man måste ta med i beräkningen också.

Hoppas du blev klok på vad jag skrev... annars får du gärna fråga.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv