Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Du har nog beskrivit vardagen för de flesta...

Skrivet av Marie m. Moa 0006, Tilda 0201 & Stina 0405
med ett nytt litet spädbarn i familjen. Vi har 18 månader mellan 1:an och 2:an. 1:an är just som din viljestark och bestämd. Vi hade det jättejobbigt första tiden, men oj vad mycket glädje det kommer ut i slutändan! Vi hade "turen" att jag var sjukskriven för kraftig foglossning även en månad efter förlossningen. Detta innebar att min man var hemma och kunde avlasta med framför allt det äldre syskonet. Det är en tuff period både att få syskon och att gå igenom trotsåldern. Oftast tidigareläggs denna trotsålder när ett syskon kommer in tidigt i bilden.
Kramas, tala om att ni älskar dem båda två och "härda ut". Det kommer att bli bra till slut men även Melvin måste få tid att förstå vad som har hänt.
Och din reaktion är helt normal! Den beskyddarinstinkt man har mot det lilla barnet är enorm. Även om man älskar det äldre syskonet vill man kunna "boa in sig" med den lilla bebisen också. Och någon stans försöker man nog göra ett utrymme för det nya barnet att ta plats. Därav irritationen mot det äldre syskonet.
Mina egna små teorier i alla fall...

Lycka till och stor kram på dig och din familj!
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv