Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

jag tror...

Skrivet av cerlise
...att du kommer att behöva fortsätta mata in informationen att det är fel att bita/slåss tills den går in och att hon förstår. Visa tydligt med ditt ansikte/kroppsspråk att det är fel det hon gör. Se bestämd ut. Jag tror inte det är någon fara att hon gråter. Hon ska inte blir rädd men hon ska veta att det är fel och att man inte får göra så = inte roligt.

Ett annat hett tips är att avleda. En 1½ åring är ändå så pass liten att hon/han inte riktigt förstår konsekvenser. Därför tycker jag det är mycket smidigt och bra med att avleda barnen från det ena till det andra. T.ex. din dotter biter dig. Du visar bestämt genom att ta bort henne ifrån dig och säger att det är fel att bitas. Din dotter blir ledsen. Du avleder henne bort från dom ledsna tankarna och tar henne t.ex. i handen och går iväg till hennes rum och leker. Detta tycker jag är ett smidigt sätt att minska på tårar och ledsna miner men ändå vara konsekvent till en början och visa (varje gång) att det är fel att bita/slåss.

Upprepningar upprepningar upprepningar och MASSOR av tålamod + avleda så tror jag att hon tillslut förstår. Tyvärr tror jag att det är den enda utvägen för att få bukt på detta...

Men detta är bara vad jag tror! = )

Hoppas att det blir bättre snart!

Kram
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv