Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Min etta somnade i min famn...

Skrivet av Linn m. N-0110, R-0304 & J-0501
medan jag vaggade och sjöng för honom. Sen bar jag in honom till hans säng. När lillasyster kom så gick det ju oftast itne... så det blev en stegvis förändring. Dom är ju inte så dumma som man kanske ibland tror våra små. Han förstod när jag förklarade att vissa saker inte gick.

Om lillasyster var nöjd och glad fick hon ligga på golvet eller i babysittern medan jag låg bredvid ettan i våran stora säng.. och sjöng och höll i handen eller liknande. Om hon var lessen så fick hon ligga och tutta mellan oss medan jag sjöng och gosade med händerna. Hon var rätt snabb på att tutta men låg ofta lugn kvar efteråt.

Sen så blev det hans egna säng med saga och sång... sen slutade vi med att ligga bredvid ibland osv osv. Idag är han snart fyra år och somnar för det mesta själv men han vill gärna bli gosad till sömns fortfarande. Gillar att man sjunger för honom, läser och gosar!

Insåg rätt snart att det är svårt med två st såna barn... så lillasyster vande vi att somna själv och det gick rätt lätt. Hon är fortfarande superlätt att lägga och det har bara varit trassel typ max fem gånger i hennes 2½-åriga liv. Eller ja, iaf sen vi lärde henne att somna själv.

Har en tredje liten en som bara vill somna vid tutten fortfarande, snart åtta månader gammal... och jag funderar på hur vi ska få henne att somna själv nu med. Hon tar ju varken flaska eller napp så det går liksom inte att ersätta hennes sugbeov så bra. Men nåt fiffigt ska vi nog klura ut!
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv