Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag har faktiskt

Skrivet av Sol
aldrig tänkt sådana tankar. Att jag inte skulle ha klätt barnen tillräckligt väl, eller om jag är en dålig mamma.

Är faktiskt väldigt säker på mig själv, och vad jag vill och försöker lita så mycket jag kan på min intuition och när de inte räcker, då pratar jag men min man eller kanske med en vän eller med mina egna föräldrar. Men det är sällan som jag känner mig osäker.

Med mitt första barn kände jag mig heller aldrig osäker, men däremot var jag främmande i mitt föräldraskap. Kände mig aldrig som en mamma, hade svårt med känslan av att vara förälder med barn och kunde ibland inte ens tänka i termer som här går jag med mitt barn, det kändes alltid overkligt. Med mitt andra barn var mina barn en del av mitt liv, och en självklarhet. Jag har vuxit och mognat oerhört på dessa tre år. :-)

Men ibland kan jag faktiskt känna att dagens föräldraskap saknar en kärna, det finns så väldigt mycket som man SKA göra som förälder, så många råd och då kan jag tänka mig att det är lätt att gå vilse och få svårt att lita på att man vet bäst om sig själv och sitt barn. Försök följa ditt hjärta, prata om din osäkerhet med någon du känner att du kan prata med. Kanske någon känner som du, kanske det är vanligare än du tror.

Lycka till!
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv