Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Måste säga att

Skrivet av Marianne
det var ett märkligt sätt att få meddelande om att en anmälan gjorts och att de tänker göra ett hembesök. Det går ju inte att gissa vad anledningen till anmälan är. Ja, dagis har rätt att anmäla till soc. utan att prata med föräldrarna först. Men det kan ju vara en granne som är sur på dig för något. Sånt kan man inte gissa sig till.

Väldigt obehagligt och stressande! Men ta det lugnt. Har väldigt svårt att tänka mig att de planerat in ett besök på måndag där de tänker hämta din son. Om de tänkte göra ett akut omhändertagande för att de är rädda att något så alvarligt indikerar det så skulle de väl kommit bums tycker man. Är det så alvarligt ska ju inte barnet behöva vänta till på måndag. Nä det tror jag absolut inte att du behöver oroa dig för.

Finns det inget telefonnummer och namn på nån handläggare där som du kan ringa upp och fråga. Annars kan du väl ringa upp socialchefen och fråga. Det måste de väl förstå att du blir orolig och som ett frågetecken om det dimper ner ett sånt brev från klar himmel, och då måste de ju kunna svara på vad anledningen till detta är. Jag tror till och med att du har rätt att få se anmälan skrifligt och det nu med en gång.

Har du en man som är med vid deras besök? Eller har du någon vän som kan vara med? Tycker inte du ska vara ensam med de i alla fall.

Var inte rädd att de ska ta din son! Skriv ner på ett papper vad du vill säga till de så du förbereder dig och sorterar för dig själv. Kram!
« Tillbaka till trådstart