Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ja det händer ju hela tiden

Skrivet av Lena_O
att den yngre tjejen här är duktigare än den äldre, samtidigt som det även är tvärtom.

Just mina tjejer är så pass olika, de är duktiga på olika saker och känner ingen avundsjuka eller att de är utkonkurrerade. Tvärtom är de glada för den andres framgångar.

Om jag tänkt tanken att vänta med syskon... hehe.. Jag tänkte inte ha barn alls, så ingen av tjejerna var planerade. De kom som små härliga gåvor som jag absolut inte velat ha ogjort.

Jag hade kunnat tänkt mig ännu tätare och även tvillingar faktiskt.
Det mest jobbiga är nog i småbarnsåren, när det ändå är kämpigt med småbarn. Men man kommer snabbt in i att det blir enklare och enklare. De har ju hela tiden så mycket gemensamt, och de delar verkligen på allt, både kompisar och leksaker och numera kläder.
(Jag köper t ex juklappar till dem ihop, speciellt när det har varit lite dyrare leksaker som stora legolådor t ex.)

Men just för tjejernas skull så var det positivt med tätt. Och när den äldre började i 4:e klass så började hon i en skola i en annan kommun (en friskola hon själv ville börja i) och det har inte särat på dem ett dugg, tvärtom snarare.
När de kommer hem från skolan så hör man:
"mamma, har syrran kommit hem?" och det är varje dag och från båda två! :D

Just nu sitter de tillsammans på samma stol framför datorn och spelar ett spel ihop. Har suttit tillsammans i flera timmar redan. (Förrutom att de har fått sortera skor i hallen och plocka smutstvätt...)
« Tillbaka till trådstart