Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Situationen kommer att ändras

Skrivet av Lena_O
Jag har 15 månader mellan 2 tjejer, och eftersom de ändå är så små och ganska ikapp i mycket, så går det att t ex amma den yngre och samtidigt ge den andra en skvätt välling på flaska. (Den äldre sitter i 1-2 sekunder... men känner sig trygg i att "få" vara med och springer sedan iväg.)

Sedan får man nog tänka sig att det är skillnad på att ha 1 eller 2 barn. Det är inte bara att man inte kan ge det äldre barnet lika mycket uppmärksamhet som man kanske önskar, utan du FÅR INTE det heller för barnen. Dina barn har inte tid för dig heller.

För när du har barn så pass tätt, så vill de även ha uppmärksamhet av varandra också. Så den sitsen hamnar du också i, att DU räknas bort! :)

Jag(vi) var ju också hemma med båda tjejerna i 3 år, så de skolades sedan in på dagis tillsammans. Då hade vi också haft vardagen tillsammans och alla rutiner bara flöt på.

Den här skillnaden kommer du att se mer av när dina barn växer upp lite och man börjar se hur enbarnsföräldrar har det.
Kan säga att då märker man att det är en klar bonus med täta syskon för man orkar inte uppmärksamma och ägna ett barn all sin egen tid till 100% (i flera år). Det är skillnad när de är små och i spädbarnsåldern, men de växer snart upp och man vill inte ha ett "plåster" hela tiden.

Jag har ju tjejer i tonåren idag som fortfarande är bästa vänner. De har några kompisar gemensamt, men även helt skilda liv, de går även på olika skolor sedan några år tillbaka i olika kommuner.

Men jag ångrar inte en sekund. Fick jag chansen att bli förälder igen så skulle jag önska mig tvillingar! I alla fall skulle jag aldrig tveka att skaffa tätisar igen. Så lyckat har det varit för oss i alla fall.
« Tillbaka till trådstart