Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hallå!

Skrivet av Eleonor m Cesar 040107 & Bianca 050504
Personligen så tycker jag att det faktiskt är tvåan som kommer mest i kläm... Det blir svårt att hinna med amning och uppmärksamhet åt den lilla när det större barnet hela tiden hittar på bus som kräver ständig tillsyn. I början var det förstås lite tvärtom med täta amningar och då är det kanon att ha sin sambo hemma parallellt. Min sambo tog ut 2 pappamånader och så 5 veckors semester på det och det var guld värt eftersom det är början som är knepigast, innan man fått ordning något så när på vardagen.

Sedan är det bra om man kan få avlastning då och då av någon annan närstående, mormor, farmor etc. Dels under graviditeten, då man ju är ganska trött och kan behöva en "barnvakt" lite då och då. Även senare kan det vara bra om man t.ex. vill få lite egentid med vardera barnet. Min mamma (som har bra arbetstider) kommer t.ex. varje måndag och går ut med lillan i en dryg timme medan jag tar stor-killen till öppna förskolan. Det blir en mysig stund då han får mamma för sig själv. Och så tar mina föräldrar honom varje fredag så att jag får vara själv med lillan...

Och man har jätteglädje av båda barnen kan jag säga! De är så fina tillsammans, man älskar den ena mer genom den andra. I vårt fall så har stor-killen hittills bara varit snäll och go mot sin syster, och hon skrattar ibland så fort han visar sig. Det värmer att se!

Lycka till!
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv