Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Allt beror på hur erat...

Skrivet av Linn m. N-0110, R-0304 & J-0501
liv ser ut tycker jag! Har ni bil? Åker ni mkt komunalt? Går ni mkt? Sover storebror nångång i vagnen? Gillar han och är duktig på att gå?

Har ju runt 1½ år mellan både ettan och tvåan och mellan tvåan och trean.
Med ettan och tvåan så var dubbelvagnen min stora räddning... skulle inte överlevt en dag utan den. Den var med överallt! Sonen gick gärna... men inte så bra. Stannade överallt och en promenad som normalt tar 10 min, tog med en gående son minst 30-40 min, ibland ännu mer.

Ståbräda räcker ju i många fall men har man en tjurig liten krabat, som ofta får -vägrar-göra-si-och-så-utbrott- så kan det vara skönt att kunna sätta ner barnet i vagnen och bara gå för att komma hem.

Vi har ingen bil och det händer då och då att vi är hos vänner någolunda sen... då är det skönt med en vagn till även lite större barn, så att dom kan sova på vägen hem!

Gillar att ha vagn på typ Skansen, Kolmården osv, när det är mkt gå och full fart hela dan. Då kan det vara skönt att vila trötta små ben i en vagn ibland. Och även om barnet normalt inte sover middag i vagnen (dagis kanske) så kommer ju sommaren inte allt för långt från Februari... och då kanske det blir en del sova i vagnen turer iom semestern.

Men har man bil, som man oftast åker i... i kombination med att barnetn gillar att gå och inte tar evigheter på sig... så behövs nog ingen syskonvagn. Om man har en kombivagn så kan man ju låta barnet gå alt. stå på ståbräda och om det blir trött och börjar sova... så kan man ta bebisen i bärsjal eller sele och låta det större barnet ha vagnen för att sova!

Så fundera lite över era behov. Har ni bara behov av vagn till storebror vid enstaka tillfällen, så kan man ju ha två vagnar! Men är det oftare... så är det skönt att ha dubbelvagn, just för att en hela tiden är fri då. Man kan turas om och köra vagnen!
« Tillbaka till trådstart